'MINISTAR KLEVETNIK'

Branitelji prijavili Vulina zbog Bleiburga i Thompsona, on poručuje: Ne bojim se

18.05.2017 u 11:58

Bionic
Reading

Nakon što je udruga hrvatskih branitelja u srijedu podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu u Hrvatskoj te Javnom tužiteljstvu Srbije protiv Aleksandra Vulina, srbijanski ministar rada, zapošljavanja te boračkih i socijalnih pitanja izjavio je kako ga prijava Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91. zbog njegovih izjava o bleiburškoj komemoraciji i Marku Perkoviću Thompsonu nije uplašila

Kako prenose srbijanski mediji, prijava protiv Vulina podnesena je zbog kaznenog djela uvrede, klevete i sramoćenja, i to zbog njegovih izjava koje se odnose na sudionike prošlotjedne komemoracije na Bleiburgu, kao i ministrovih izjava o pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu.

U kaznenoj prijavi braniteljske udruge koju vodi Mladen Pavković navodi se kako je Vulin izjavio da je nedavna komemoracija u Bleiburgu 'najveći skup fašista i neonacista u Europi koji se provodi pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora', dodajući kako 'članstvo u Europskoj uniji ne bi smjelo biti izgovor da svatko radi što hoće i da pritom gazi sve elementarne vrijednosti na kojima počiva Europa'.

Pavković  smatra skandaloznom i Vulinovu izjavu o Thompsonu, kojeg je okarakterizirao kao 'ustašu koji u svojim pjesmama slavi ubojstva srpskih civila'.

Vulin je, podsjetimo, ovih dana prosvjedovao zbog najave na kraju neodržanog Thompsonova koncerta u Austriji, poručivši nakon zabrane kako se nada da je 'barem malo doprinio zabrani ustaškog koncerta'.

'Nadam se da nitko više neće čuti ustašu kako pjeva Čavoglave i druge pjesme u kojima se slave ubojstva srpskih civila, ljudskih bića', kazao je srbijanski ministar.    

Komentirajući, pak, podnošenje kaznenih prijava, Vulin je kazao kako se Srbija i on osobno ne boje prijavljivanja.

'Zbog istine kojoj svjedočimo o buđenju nacizma u Europi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj, uz podršku i pristanak vlasti, do sad su mi prijetili razni sljedbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruge hrvatskih branitelja. Prijetili su mi progonom, smrću, sada i sudovima. Istina koju svjedočim o stotinama tisuća ubijenih u Drugom svjetskom ratu i protjeranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne mogu nikoga povrijediti. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jest i mora se spriječiti da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove', izjavio je Vulin, dodajući kako 'svi koju mu prijete moraju znati da nisu uplašili njegov narod, njegove pretke, a samim time i njega'   

'Niste me uplašili', poručio je na kraju svojeg priopćenja  ministar Vulin.