burna utakmica

Božinović: Policija zaprimila iskaz splitskog dogradonačelnika o oštećenju automobila

18.12.2023 u 14:47

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da je policija zaprimila iskaz splitskog dogradonačelnika koji je objavio da su tri osobe nakon derbija Dinama i Hajduka nasrnule na automobil u kojem je bio s još jednim dogradonačelnikom te predsjednikom Gradskog vijeća.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je na Facebooku da su tri osobe prilikom izlaska sa službenog parkinga stadiona Maksimir razbile retrovizor automobila u kojem je bio s dogradonačelnikom Antoniom Kuzmanićem i predsjednik Gradskog vijeća Željkom Domazetom.

"Policijski službenici su zaprimili iskaz, mislim da će uslijediti podnošenje kaznene prijave od strane zamjenika gradonačelnika, a s obzirom da se radi o kaznenom djelu oštećenja tuđe imovine, uslijedit će kriminalističko istraživanje", odgovorio je Božinović na novinarski upit.

Poručio je i da se nastavlja kriminalističko istraživanje zbog slučaja paljenja stolica na tribinama maksimirskog stadiona.

Božinović je kazao da je nedjeljna utakmica između Dinama i Hajduka, tijekom koje su privedena 24 navijača, uz manje incidente, protekla u najboljem redu, a policija je napravila dobar posao u pripremi i osiguravanju utakmice.

''S obzirom da se radi o utakmici dva najveća hrvatska kluba i o završetku jesenske sezone, mislima da je sve proteklo u najboljem redu, uz određene manje incidente", rekao je Božinović nakon panela o šengenskom prostoru održanom na skupu Europskog parlamenta u Zagrebu.

Hrvatska je policija bila angažirana tijekom cijelog dana, ističe ministar, što dokazuje akcija u blizinu zagrebačkog jezeru Bundek, gdje je policija spriječila dogovorenu tučnjavu između navijačkih skupina Bad Blue Boysa i Torcide.

"Kad govorimo o utakmicama visokog sigurnosnog rizika, radi se o danima pripreme, tu su razgovori s klubovima, operativne akcije, pokrivanje ruta navijača i praćenje njihova kretanja u zoni glavnog grada", kazao je.

Policija je bila angažiran do ranih jutarnjih sati dok se navijači iz raznih dijelova zemlje nisu vratili kućama, napomenuo je ministar te dodao da možemo biti zadovoljni svime što je policija napravila u pripremi i osiguravanju utakmice.

Iz MUP-a su jučer priopćili da je tijekom derbija na Maksimiru privedeno ukupno 24 navijača, 10 domaćih i 14 gostujućih. Na općinski prekršajni sud u Zagrebu privedeno je devet navijača Hajduka, a do kraja dana stići će još sedam navijača Dinama.