ministar unutarnjih poslova

Božinović o aferi SMS: 'Nije dobro da informacije cure, moraju se naći razlozi i istražiti kako je do toga došlo'

27.09.2018 u 15:07

Bionic
Reading

'Nije dobro da informacije cure, moraju se naći razlozi i istražiti kako je do toga došlo', komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović aferu SMS, a osvrnuo se i na slučaj sirijskog oca koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri

'U svakom slučaju nije dobro da informacije cure, moraju se naći razlozi i istražiti kako je do toga došlo. Siguran sam da nadležne instuticije na tome rade, o tome se u proširenom dijelu istrage provode izvidi', rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrčući se na aferu SMS, donosi N1.

Dodao je kako ne može ništa komentirati jer je taj slučaj u nadležnosti USKOK-a i o tome se vodi istraga.

Na novinarski upit je li u pitanju obračun Andreja Plenkovića i Milijana Brkića, odgovorio je kako 'institucije rade svoj posao neovisno o politici', a na pitanje 'Vjeruje li Brkiću?', rekao je:

'To su spekulacije. Ukoliko postoji neka sumnja na djelo, to djelo je mogao učiniti pojedinac. Ne treba raditi spekulacije. Ja nisam taj koji može, osobito u ovoj situaciji, oslanjati se na spekulacije. Vjerujem da će USKOK istragom pokazati sve što treba kako bi se rasvijetilie činjenice. Ja nisam tu da spekuliram po bilo kojem osnovu', rekao je Božinović.

  • +40
Milijan Brkić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kratko je komentirao i slučaj Sirijca koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri.

'Znam da je ta informacija izašla u javni prostor. To je informacija koju policija ima već nekoliko dana. Imamo i više informacija, ali nemamo luksuz izlaziti sa svojom informacijom. Sve što je u javnom prostoru ne podudara se s onim do čega je došla policija. Radi se pretraga terena, razgovara se s roditeljem koji je pokrenuo ovu aktivnost i u medijskom i u policijskom prostorum uspostavlja se suradnja s policijama koje su na balkanskoj ruti i na temelju svega toga ne može se potvrditi ono što je izašlo kao prva informacija', kaže Božinović.