šef plenkovićeva ureda

Božinović: Hasanbegović neće automatizmom biti izbačen iz HDZ-a, odluka će pasti nakon rasprave

06.05.2017 u 10:26

Bionic
Reading

Davor Božinović, predstojnik Ureda premijera Andreja Plenkovića, rekao je da u HDZ-u nisu znali da će se član Predsjedništva stranke i njihov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović kandidirati na listi nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Brune Esih te da će HDZ donijeti odluku o Hasanbegovićevoj sudbini

Na izravno pitanje može li stav nadležnih stranačkih tijela biti išta osim izbacivanja Hasanbegovića iz HDZ-a jer je Statut stranke po tom pitanju vrlo jasan, Davor Božinović rekao je u 'Intervjuu tjedna' na Hrvatskom radiju da u ovom slučaju nema automatizma i da će odluka o Hasanbegoviću 'ovisiti o raspravi'.

'To jeste (kandidiranje na tuđim listama, nap. a.) navedeno u Statutu HDZ-a kao razlog za prestanak članstva, ali odluku će donijeti stranačka tijela', rekao je Davor Božinović, šef ureda premijera Andreja Plenkovića.

U emisiji 'Intervju tjedna' rekao je da saborski zastupnik Željko Glasnović u svojim uvjetima za podršku Plenkovićevoj vladi nije naveo ništa što već ne piše u programu HDZ-a.

'Svih pet točaka već je navedeno u programu HDZ-a', rekao je Božinović. 

Kaže da nije točno da će ispunjavanje svih Glasnovićevih zahtjeva državu stajati dodatnih 1,3 milijarde kuna.

'Brojka kojom se barata nije točna', rekao je Davor Božinović.