POPIS OTKRIVA SVE

I to je politika: Dva ljuta protivnika stavila potpise jedan iza drugog

Zlatko Hasanbegović i Milorad Pupovac

Zlatko Hasanbegović i Milorad Pupovac

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Prije nekoliko dana Zlatko Hasanbegović rekao je da će njegova potpora preslagivanju Vlade ovisiti o tome tko će činiti novu parlamentarnu većinu i pod kojim uvjetima. Neki su to protumačili kao da Hasanbegović neće podržati vladu u kojoj će biti i SDSS ili će Milorad Pupovac imati bitnu funkciju

Popis zastupnika koji će podržati HDZ-ova Gordana Jandrokovića za predsjednika Hrvatskog sabora, otkriva koliko je politika varljiva. Osim što otkriva tko je, kako oporba kaže, prodao svoj obraz i dao podršku vladajućoj, uvjetno rečeno, većini, pri dnu su jedan ispod drugog i potpisi dvaju velikih političkih oponenata: Milorada Pupovca i Zlatka Hasanbegovića.

Popis za izglasavanje Gordana Jandrokovića

Popis za izglasavanje Gordana Jandrokovića

Izvor: Screenshot / Autor: Sabor

Ova izvanredna situacija ogolila je svu pragmatiku politike. Popis onih koji podržavaju Jandrokovića zaokružio je dvojac koji se ne podnosi, šef SDSS-a i odmetnuti član predsjedništva HDZ-a.

Pupovac je u jesen prošle godine svoju potporu Andreju Plenkoviću uvjetovao Hasanbegovićem. Rekao je da može ući u Vladu ako u njoj nema bivšeg ministra kulture.

Hasanbegović je, pak, ovih dana ustvrdio: 'Parlamentarna većina uvijek će imati moj glas, naravno, ovisno o tome tko čini tu većinu.' Tu većinu, međutim, čini i Milorad Pupovac.

Taj dvojac na popisu je saborskih zastupnika koji su svojim potpisom iznenadili mnoge. Tu je Marin Škibola, bivši zastupnik Živog zida koji je svoju podršku HDZ-ovU kandidatu za predsjednika Hrvatskog sabora obrazložio brigom za stabilnost.

Slijedi Tomislav Saucha, donedavni SDP-ovac koji je karte na stol stavio jučer, odlučujućim glasom za podršku ministru financija Zdravku Mariću.

Šećer na kraju je nezavisni zastupnik Željko Glasnović koji je svoj potpis uvjetovao konkretnim zahtjevima.

Njih je objavio i na Facebooku.

Dokument: "Potpisi za Jandrokovića"

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!