nada se na badnjak

Bozanić: Željno čekamo dan kad ćemo moći ući u Prvostolnicu

09.04.2023 u 14:02

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić predvodio je na Uskrs misno slavlje u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu i u propovijedi pozvao vjernike da budu spremni pomoći, osobito prognanicima, te poručio kako je "mir 'potreban napadnutima i napadačima''.

"Mir je potreban napadnutima i napadačima, a najviše inicijatorima i zapovjednicima. Budimo i nadalje spremni karitativno pomoći, posebno u prihvaćanju prognanika. Neka naše nedavno iskustvo rata, stradanja i progonstva pojača našu empatiju i velikodušnost", rekao je kardinal u propovijedi.

Molimo u ovoj euharistiji da nam Bog dade snage činiti dobro i da se ne umorimo u promicanju mira, pravde, međusobnog prihvaćanja, opraštanja i zajedništva, dodao je.

Bozanić je poručio kako s Uskrslim započinje ''velika povijesna bitka između života i smrti, između nade i očaja, između popuštanja pred najgorim i borbe za najbolje – bitka koja neće posustati do konačnog poraza svih sila i razaranja''.

Homiliju je zaključio riječima kako je Uskrs ''prijelaz koji ne prolazi'' te da je ''Uskrsli u našem životu uvijek prisutan kad ponavljamo Isusove geste, riječi djela – svaki put kad živimo evanđeoske stavove''.

Na kraju misnog slavlja kardinal je poručio kako u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca ''željno čekamo dan kad ćemo moći ući u Prvostolnicu", izrazivši želju da to bude za polnoćku ove godine.

  • +4
Kardinal Bozanić na Uskrs Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Bozanić je na kraju misnog slavlja pozdravio nazočne predstavnike vlasti, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, unutarnjih poslova Davora Božinovića, vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek, znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa te posebnog savjetnika predsjednika Vlade akademika Zvonka Kusića, kazavši kako ''ovim činom daju poštovanje vjernicima koji čine većinu građana Hrvatske''.

  • +13
Brojni političari na uskrsnoj misi Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL