SUSRET U GRADSKOJ UPRAVI

Bozanić s Bandićem o izgradnji tri crkve u Zagrebu

22.11.2013 u 19:47

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je danas zagrebačku Gradsku upravu, gdje je s gradonačelnikom Milanom Bandićem razgovarao, među ostalim, o izgradnji vjerskih objekata na Savici, Španskom i Kajzerici

U priopćenju iz Ureda gradonačelnika navodi se da je taj susret bio pripreman nekoliko mjeseci, a točke radnog dijela bile su: tijek obnove zagrebačke katedrale, izgradnja dječjih vrtića u Svetoj Klari, Kašini i Španskom te izgradnja vjerskih objekata u dijelovima grada u kojima oni nedostaju. Na sastanku su izričito spomenute lokacije na Savici, Španskom i Kajzerici koje su, navodi se, 'pred rješenjem'.

Ovo je 'drugi Bozanićev posjet Gradskoj upravi u povijesti Grada i Kaptola', kaže se u priopćenju. Riječ je o 'nastavku izvrsne suradnje' ističe se i navodi da je prvi put kardinal Bozanić posjetio Gradsku upravu u svibnju 2008.

'Drago mi je da sam danas ovdje, u središtu gdje se nastoji služiti građanima. Ovim posjetom još jednom iskazujemo spremnost za suradnjom s Gradom i gradonačelnikom na dobrobit svih građana Zagreba', rekao je kardinal Bozanić pozdravivši pročelnike gradskih ureda, zavoda i službi.

'Zaželjevši dobrodošlicu kardinalu Bozaniću i pomoćnom biskupu zagrebačkom mons. Miji Gorskom sa suradnicima, gradonačelnik Bandić naglasio je da je sretan što je susret dogovoren u ovo predadventsko doba i još sretniji što koincidira s njegovim rođendanom', navodi se u priopćenju Službe za informiranje Ureda gradonačelnika.

U znak sjećanja na susret u Gradskoj upravi, gradonačelnik Bandić i kardinal Bozanić razmijenili su prigodne poklone.