MISNO SLAVLJE

Bozanić predvodio misu povodom Svjetskog dana siromaha

  • Autor: L. Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 13.11.2022 21:39
  • Objavljeno 13.11.2022 u 21:39
Zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Povodom Svjetskog dana siromaha, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju misno slavlje u samostanskoj kapeli sestara Misionarki ljubavi - sestara Majke Terezije u Jukićevoj ulici u Zagrebu gdje se svakodnevno pomaže beskućnicima

Bozanić je u homiliji ukazao na potrebu 'ustrajnosti u dobru na ovome svijetu, pozvao vjernike da 'gaje povjerenje u Boga koje daje smisao životu, osobito onda kad pomažemo čovjeku da bude i ostane Božji hram'. Poručio je kako nas Isus poziva da budemo razboriti i da se ne damo zavesti. 'Kršćanski je odgovorno se ponašati u svakom trenutku gledajući ono što u ovoj situaciji, ovakvoj kakva je, možemo učiniti: kako biti od pomoći jedan drugome, kako biti od pomoći onome koji je u potrebi', poručio je Bozanić.

Misionarke ljubavi u Jukićevoj 24 pomažu pojedincima i obiteljima u potrebi. Važan oblik pomoći je i crkvena pučka kuhinja preko koje dnevno podijele oko 150 toplih obroka, a nedjeljom, s obzirom na to da su mnoge druge kuhinje zatvorene, podijeli ih se i više od 200. Prije završnog blagoslova kardinal je istaknuo kako su sestre koje pomažu potrebitima  misionarke Kristove ljubavi, a isto postaju i volonteri koji dolaze pomagati 'ugledajući se na Krista koji nije došao da bude služen, nego da služi'.

Nakon mise kardinal Bozanić, zajedno sa sestrama i volonterima, podijelio je ručak korisnicima pučke kuhinje, a potom i prigodne darove. Na kraju euharistijskog slavlja korisnici su čestitali kardinalu 25. obljetnicu službe zagrebačkog nadbiskupa. Istaknuli su i da je kapela u Jukićevoj mjesto gdje osjećaju blizinu i prihvaćenost te su zahvalili sestrama, volonterima i svim dobročiniteljima za ljubav i pažnju.

Misionarke ljubavi – zagrebačke sestre Majke Terezije vode crkvenu pučku kuhinju, koja djeluje u sklopu samostana. Njihovo djelovanje svakodnevno podržavaju vjernici i građani te im svojim donacijama i darovima pomažu da nastave svoje poslanje, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!