POTRESAN OPROŠTAJ

Bosna i Hercegovina tuguje za osmero mladih iz Posušja

02.01.2021 u 15:10

Bionic
Reading

U cijeloj Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja. Stanovnici ovoga zapadnohercegovačkoga gradića odaju počast mladićim i djevojkama preminulim u novogodišnjoj noći

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je jučer donijelo Odluku o proglašenju 2. siječnja Danom žalosti u BiH zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje. U Posušju i Županiji zapadnohercegovačkoj proglašena je trodnevna žalost.

Obdukcija tijela četiri mladića i četiri djevojke koji su se ugušili u novogodišnjoj noći danas bi trebala biti dovršena.

Sutra će u Posušju biti pokopani Mirela Rezo i Stjepan Jukić, dok će Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić biti pokopani u ponedjeljak u mjestu Rakitnu pored Posušja.

Troje preminulih u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja bili su studenti Sveučilišta u Splitu, objavilo je na svojim stranicama to sveučilište.

Mirela Rezo studirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a Marija Pavković i Stipe Romić na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Uprava Sveučilišta, zaposlenici i studenti izrazili su sućut obiteljima preminulih.

'U nezapamćenoj tragediji troje studenata Sveučilišta u Splitu završilo je nažalost svoj ovozemaljski put i sve nas zajedno ostavili u velikoj boli, tuzi i tišini. Prekinuti su njihovi snovi i želje, prekinuta je njihova mladost. Shrvani tugom i boli ovim putem želimo izraziti duboku iskrenu sućut obiteljima preminulih osmero mladih studenata čiji su životi i snovi prerano ugašeni, objavilo je Sveučilište u Splitu.

Osam mladih ugušilo se plinom kod Posušja Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Ostalih pet preminulih studenata pohađali su Sveučilište u Mostaru, koje se dirljivom porukom i izrazom sućuti obiteljima također oglasilo putem svojih stranica.

'Pet studenata Sveučilišta u Mostaru, na početku svoga akademskoga puta. Postoji kraj iza kojeg mi ne možemo. Tu se zaustavlja riječ i žalost vlada u ljudima. Na tom mjestu stojimo uz vas. Bez riječi i shrvani u sućuti.

S vjerom u vječni život Sveučilište u Mostaru izražava iskrenu sućut obiteljima osam mladih osoba, osam anđela, tragično i prerano preminulih. U raj poveli vas anđeli'.

Ivan Miličević je studirao na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Žana Pavković na Filozofskom fakultetu, Mia Soldo na Pravnom fakultetu, Stipe Pavković na Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, a Stjepan Jukić na , Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.