primopredaja vlasti

Bosilj preuzeo Varaždin: Prvi korak koji ćemo odmah napraviti, na službenim stranicama Grada odblokirat ćemo sve naše građane

08.06.2021 u 13:25

Bionic
Reading

Novom gradonačelniku i njegovom zamjeniku predajemo financijski potpuno stabilan i čvrst Grad, rekao je u utorak u Varaždinu dosadašnji gradonačelnik Ivan Čehok tijekom primopredaje izvršnih ovlasti izabranom gradonačelniku Nevenu Bosilju

Istaknuo je da Grad Varaždin u prvih nekoliko mjeseci ove godine ima plus od 27 milijuna kuna.

„Ostavljamo grad koji je gospodarski jedan od najsnažnijih u Hrvatskoj, grad koji ima pozitivan prirodni priraštaj”, kazao je Čehok. Naglasio je kako on i njegovi zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica ostavljaju grad koji pred sobom ima investicije, desetak europskih projekata te spremnu dokumentaciju za ITU mehanizam.

Neven Bosilj je podsjetio da je jedno od njegovih obećanja u predizbornoj kampanji bila proklamirana transparentnost te najavio i prve aktivnosti.

„Dobili smo danas tri dokumenta na sticku, zatražit ćemo od gradskih službi da se stave na web stranicu Grada Varaždina i da budu dostupni ne samo mojem zamjeniku i meni, već cjelokupnoj javnosti”, rekao je Bosilj.

Prvi korak koji ćemo odmah napraviti će biti da ćemo na službenim stranicama Grada odblokirati sve naše građane”, istaknuo je Bosilj i najavio da će sa svojim zamjenikom odmah obići sve gradske zaposlenike, nakon čega će održati sastanke s gradskim pročelnicima.

Čehok nije osvojio novi gradonačelnički mandat, ali kandidacijska lista grupe birača koju je predvodio na izborima osvojila je pet vijećničkih mjesta u Skupštini Varaždinske županije. Sa županom Anđelkom Stričakom Čehok će o eventualnoj suradnji, kaže, razgovarati u četvrtak, a o ultimatumu predsjednika Reformista Radimira Čačića HDZ-u da ne ulaze u suradnju s vijećnicima s Čehokove liste, ako žele da Natalija Martinčević u Saboru i ubuduće podržava Vladu, Čehok je kazao da je to interna stvar HDZ-a.

„Oni koji imaju najviše vijećnika trebaju prvi napraviti korak i predložiti kako bi se formirala Županijska skupština”, rekao je dodavši kako bi bilo prirodno da HDZ surađuje s njima.

„Ne vidim što bi to nakon svih uvreda bilo blisko Čačiću i HDZ-u”, zaključio je Čehok.