Varaždinski gradonačelnik

Bosilj: Čehokov prijedlog o besplatnim školskim obrocima politička je kleptomanija

13.09.2022 u 18:19

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj rekao je kako je današnja najava bivšega gradonačelnika Ivana Čehoka, po kojoj će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti da Grad potpuno plaća školske obroke, "politička kleptomanija bez presedana"

Bosilj je na konferenciji za novinare u utorak rekao da to nije Čehokova ideja.

„Mi smo zajedno s Nezavisnom listom Dubravke Novak, koja je dala ideju da se napravi besplatni topli obrok za sve naše osnovnoškolce, napravili rebalans proračuna, da se milijun kuna za dječje vaučere prebaci na to”, rekao je Bosilj.

Dodao je kako je Grad pronašao još 400.000 kuna, koliko je potrebno da djeca u varaždinskim osnovnim školama imaju besplatne tople obroke.

„To smo napravili. Materijali za tu sjednicu će vrlo brzo izaći van i meni je nevjerojatno da netko tko po pitanju besplatne prehrane osnovnoškolaca nije zadnje četiri godine napravio ništa uzima sebi za pravo predlagati takvu ideju”, istaknuo je Bosilj.

Dodao je da je bivši gradonačelnik zaposlio više od 90 posto ljudi u Gradu, da "informacije cure na sve strane" te da Čehok uzima tuđe ideje.

„Ta vrsta opetovanog ponašanja, ta krađa tuđih ideja koja se poslije predstavlja kao svoja to je vrsta političke kleptomanije bez presedana”, ocijenio je varaždinski gradonačelnik.

Njegov zamjenik Miroslav Marković rekao je da je Grad Varaždin počeo uvoditi "healthy meal" standard, potpuno novi, certificirani način prehrane, već u vrtićima te da to sad radi i s osnovnim školama.