USTAVNO NEMOGUĆE

Bolković: Mesić razmišlja o povratku na Pantovčak

Bionic
Reading

Iako do predsjedničkih izbora ima još 15 mjeseci, Stipe Mesić najozbiljnije razmatra mogućnost ponovne kandidature za predsjednika Republike, objavio je Romano Bolković na svom profilu na Facebooku. Iz Ureda bivšeg predsjednika poručili su da je to neviđena glupost, a osim toga, i ustavno nemoguće

Mesić je u ponedjeljak bio na otvaranju TDR-ove tvornice u Iranu, a njegov zagrebački suradnik za Slobodnu Dalmaciju je otklonio svaku dvojbu oko toga može li i hoće li bivši predsjednik nanovo krenuti u utrku za Pantovčak.

'To je neviđena glupost! Mesić je pri zdravoj pameti, za razliku od onih koji to šire. Dakle on o tome ne razmišlja, niti bi se mogao kandidirati sve kad bi i htio jer je to ustavno nemoguće', jasan je bio blizak Mesićev suradnik.

U Ustavu stoji da nitko ne može biti biran više od dva puta za predsjednika države.

Bolković je međutim uporan u forsiranju vijesti o Mesićevom novom pohodu na Pantovčak. 'Što ako Sabor donese odluku o izboru predsjednika u parlamentu? Ili se u promjene Ustava uđe iz nekog drugog razloga? Ustav se ovdje kani mijenjati zbog definicije braka, a zakoni se donose da se ne bi jednu osobu izručilo sudu na teritoriju EU-a? To vas ničemu nije poučilo?', protumačio je Bolković svoju 'ki bi da bi' teoriju.