NEUSPJEH

Bojan Glavašević promijenio dres i izgubio mjesto u Saboru

18.04.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Još jedan od gubitnika izbora je i Bojan Glavašević, bivši pomoćnik ministra branitelja i bivši nezavisni saborski zastupnik koji se na prošlim izborima kandidirao na listi Možemo, a ovoga puta na listi Rijeka pravde

Kao i 2020., Glavašević se kandidirao na zadnjem mjestu liste u II. izbornoj jedinici, no skupio je 3264 preferencijalna glasa, što je svega 6,47 posto glasova liste Rijeka pravde u toj jedinici. Iz te izborne jedinice na listi Rijeka pravde u Sabor ulaze četiri zastupnika: Boris Lalovac, Tanja Sokolić, Anka Mrak Taritaš i Tomislav Golubić.

Glavaševiću je na ovim izborima presudio mali udio preferencijalnih glasova na koje je računao. Godine 2020. osvojio je 3726 preferencijalnih glasova, što je tada bilo čak 26,77 posto glasova liste Možemo. Ovoga puta je osvojio tek 6,47 posto glasova, a minimalni prag za preferencijalno glasanje iznosi 10 posto.

Bivši pomoćnik Predraga Matića u Ministarstvu branitelja svoju odluku o izlasku iz saborskog kluba Možemo objavio je početkom ožujka. 'Nakon rasprave o raspuštanju Sabora i činjenice da je ovaj saziv došao kraju, s kolegicama i kolegama iz kluba odlučio sam da je trenutak da izađem iz kluba kako bih mogao započeti rad na kampanji za predstojeće izbore. Do kraja ovog saborskog mandata neću se pridruživati drugim klubovima zastupnika u Saboru', rekao je tada.