OBRAĆANJE U sdp-U

Grbin: Nije gotovo. Pred nama su dani, tjedni, a možda i mjeseci razgovora

17.04.2024 u 23:50

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a i predvodnik koalicije Rijeke pravde Peđa Grbin istaknuo je na kraju izborne noći da nisu priželjkivali takve izborne rezultate, ali oni su pokazali da dvije trećine građana žele promjene i poručio da sutra počinju razgovori koji će Hrvatsku učiniti boljom zemljom

'Velika zahvala svim građanima koji su danas izašli na ove izbore u velikom broju, svima koji su nama dali povjerenje, kao i vama, mojim dragim kolegicama i kolegama, aktivistima, bez kojih kampanja ne bi bila moguća. Pokazali smo da možemo ponuditi bolju Hrvatsku, koja se može brinuti o slabijima', rekao je Grbin nakon obrađenih 80-ak posto biračkih mjesta u Hrvatskoj, po kojima Rijeke pravde osvajaju 42 mandata i druga su opcija na izborima iza HDZ-a.

Čestitao je svim strankama koje su dobile povjerenje građana i osvojile mandate za ulazak u 11. saziv Sabora.

'Ovi rezultati sigurno nisu onakvi kakve smo priželjkivali, ali su pokazali da dvije trećine građana žele promjene, da nisu zadovoljni onime što se u Hrvatskoj događa i mi ih nećemo iznevjeriti', kazao je.

Najavio je dane, tjedne, a možda i mjesece razgovora za sastavljanje Vlade, uz naglasak da će ti razgovori 'završiti promjenom koja će Hrvatsku učiniti boljom zemljom, bez korupcije, koja se brine za svoje ljude, mirovine, plaće, vrtiće...'

  • +27
Peđa Grbin obratio se okupljenima u stožeru Rijeke pravde Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska može i bit će bolja država za život, istaknuo je Grbin, dodavši kako su oni jamac da će se to dogoditi.

'Do ponoći ne smijem govoriti kome ćemo predati mandat za sastavljanje Vlade, ali ću sada reći da od sutra počinju razgovori s onima koji su do jučer govorili da neće s HDZ-om. Svatko od nas ima sada obvezu pokazati jesu li riječi u kampanji bile samo laži i prijevara ili istina u želji za stvarnom promjenom', naglasio je.

Doček rezultata u središnjici SDP-a na Iblerovu trgu završio je pjesmom i plesom svih članova koalicije i stranke.

  • +29
Atmosfera u stožeru SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL