DUGOVI U ZDRAVSTVU

Blokiran račun Varaždinskoj bolnici

29.09.2014 u 16:41

Bionic
Reading

Varaždinskoj Općoj bolnici blokiran je račun već 13 dana, i to zbog duga jednom od najvećih dobavljača. Ne riješi li se problem uskoro, u pitanje dolazi poslovanje, ne samo varaždinske već i pridruženih bolnica u Novome Marofu i Klenovniku

Vremena je sve manje, a još se ne zna kako će se ovaj veliki roblem riješiti. Sanacijski upravitelj varaždinske bolnice pomoć očekuje od Ministarstva zdravlja i HZZO- a s kojima je još u pregovorima, javlja HTV

Iz Ministarstva poručuju da i oni još pregovaraju s veledrogerijama te da će se dugoročno problem riješiti izdvajanjem HZZO-a iz riznice i posljedičnim skraćivanjem rokova plaćanja.


Iako je tužba, prema riječima sanacijskog upravitelja, posljednja poslovna odluka, upravo na nju se odlučila veledrogerija Oktal Pharma. I dobila pravomoćnu presudu kojom je varaždinska bolnica završila u blokadi zbog 5,6 milijuna kuna duga kamata nastalih od kraja 2011. do kraja 2013. godine.

Pacijenti zasad nisu zabrinuti, a u bolnici ističu da takve drastične mjere ne koriste nikomu. Usporedbe radi, troškovima sudskog postupka mogao bi se platiti kruh za 16 mjeseci za cijelu bolnicu. Sada je upitno i daljnje redovito plaćanje lijekova.