SANADEROVA OBRANA

'Blaževićeva suspenzija je prijeteća poruka'

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 28.12.2011 22:07
  • Objavljeno 28.12.2011 u 22:07
Davor Blažević Tigar

Davor Blažević Tigar

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Braniteljski tim bivšeg premijera Ive Sanadera, optuženog zbog korupcije i ratnog profiterstva, večeras je osudio suspenziju pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar policije Ranko Ostojić danas udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti

Rješenjem ministra Ranka Ostojića, Blažević je danas privremeno udaljen iz službe te je najavljeno da će protiv njega biti pokrenut stegovni postupak, jer se iz fotografija objavljenih u dnevnom tisku vidi kako je Blažević kontaktirao sa Sanaderom, kojemu je godinama bio osobni tjelohranitelj.

U priopćenju Odjela za odnose s javnošću MUP-a navodi se da su danas u dnevnom tisku objavljene fotografije iz kojih se zaključuje kako je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. Time je, navode iz MUP-a, Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe.

Sanaderov odvjetnički tim, pak, ocjenjuje da iz rješenja ministra Ostojića proizlazi kako je jedini razlog za takvu odluku 'činjenica da je gospodin Blažević prije nekoliko dana Sanaderovu odvjetniku Goranu Suiću nosio pakete'.

'Ne ulazeći u pitanje kome su paketi bili namijenjeni, navedeno ministrovo rješenje implicira da nitko, a posebno djelatnici MUP-a, ne smiju kontaktirati ne samo s gospodinom Sanaderom nego i s njegovim odvjetnicima. Ne moramo posebno podsjećati na to da Sanader, po Ustavu i Zakonu, nije osoba koja je počinila bilo kakvo kazneno djelo, niti postoje bilo koji drugi propisi koji bi ograničavali njega odnosno druge građane Republike Hrvatske da međusobno slobodno komuniciraju', navodi u priopćenju Sanaderov odvjetnički tim - Čedo Prodanović, Jadranka Sloković i Goran Suić

Odvjetnici tvrde i da iz službenog priopćenja MUP-a 'proizlazi upravo suprotno', a za što, kako ističu ne vide uporište u odredbama Zakona o policiji na koje se ministar poziva.

Stoga ovo rješenje tumače kao 'prijeteću poruku' ne samo Sanaderovim odvjetnicima, nego i 'ostalim građanima s ozbiljnim posljedicama po stanje ljudskih prava i temeljnih sloboda', navodi u priopćenju Sanaderov odvjetnički tim.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi