smjena ministrice

Blaženka Divjak: Ako saznate čime sam naljutila Bandića, molim vas, javite mi

12.06.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak našla se na udaru stranke Milana Bandića koja će u srijedu početi skupljati potpise za iniciranje njene smjene. U izjavi medijima, ministrica navodi kako ne zna čime je razljutila gradonačelnika Zagreba koji pokreće inicijativu za njenom smjenom

Na pitanje čime je razljutila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Divjak kaže da - ne zna. 'Ako vi saznate, molim vas, javite mi', rekla je ministrica, a prenosi N1.

Uz stihove 'Ništa mi neće ovaj dan pokvarit', navela je kako želi da se današnji dan obilježi kao dan borbe protiv nasilja. Povodom tog dana naglasila je kako su ove godine među prijavljenima za nagradu Luka Ritz uglavnom djevojčice, ali i kako očekuje da će sljedeće godine biti i više dječaka jer 'nenasilno rješavanje sukoba nije samo za dječake nego za cijelo društvo'.

Rekla je da će se održati javno savjetovanje o akcijskom planu prevencije nasilja u školama, a za mogućnost povećanja plaća nastavnicima navela je da se razgovori sa sindikatom učitelja i sa sindikatom zaposlenih u srednjim školama vode već tri mjeseca.

'...U međuvremenu smo imali sastanke i s drugim ministrima i to je stvar koja je u tijeku. Pokazuje se da je, nakon što smo osigurali sredstva za reformu, udžbenike i nagrađivanje nastavnika, vrijeme da sad riješimo i nesrazmjer u plaćama učitelja i nastavnika. Moj prijedlog je da se od jeseni krene s povećanjem koeficijenta za 4 posto, a iduće godine za još dva posto', kaže ministrica.

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Jedan od najvažnijih elemenata kurikularne reforme učenje uz vrednovanje i vrednovanje koje daje povratnu informaciju, te da je to jedan od najzastupljenijih elemenata u edukacijama nastavnika', komentar je ministrice na napsie kako učenici sve češće zbog pritiska obrazovnog sustava i odličnog uspjeha traže pomoć psihologa zbog preopterećenosti.