STRKA U bruxellesu

Pirotehničari nisu pronašli eksploziv u vozilu u Molenbeeku

08.08.2017 u 20:31

Bionic
Reading

Belgijski pirotehničari nisu pronašli eksploziv u automobilu muškaraca koji je tvrdio da ima bombu, priopćilo je u utorak briselsko tuužiteljstvo.

'Riječ je o mentalno nestabilnoj osobi', rekla je glasnogovornica tužiteljstva, dodajući kako pirotehničari nisu našli eksploziv u njegovom vozilu.

Ona je izjavila da je osumnjičeni iz Ruande te da nema policijski dosje. 

Belgijska policija pucala je u utorak na vozilo u briselskoj četvrti Molenbeeku i pozvala je pirotehničare nakon što je vozač rekao da u automobilu ima eksploziv. 

Osumnjičeni je prije toga jurio automobilom i prošao kroz crveno svjetlo automobilom registriranim u Njemačkoj natjeravši policiju u potjeru, rekao je glasnogovornik lokalne policije, dodajući kako je muškarac uhićen nakon što je policija pucala u kotače automobila kako bi ga usporila.

Protueksplozijski odjel u Molenbeeku Izvor: Reuters / Autor: FRANCOIS LENOIR

Policija je blokirala to područje iz sigurnosnih razloga i pozvala građane da ne izlaze na ulicu dok pirotehničari ne utvrde radi li se stvarno o eksplozivu.

Molenbeek, siromašna četvrt u kojoj živi veliki broj stanovnika porijeklom iz Maroka, postao je ozloglašen nakon što je ćelija tzv. Islamske države sa sjedištem u tom dijelu Bruxellesa organizirala samoubilačke napade u Parizu u studenome 2015. godine.