JEDNA OD NAS

Bjelovarčanka Irena Al-Awlakijeva je udovica

23.10.2012 u 22:00

Bionic
Reading

Hrvatica Amina, koja je zapadne obavještajce nehotice dovela do svog supruga i jednog od vodećih svjetskih terorista Anwara Al-Awlakija, koji je zatim poginuo u napadu bespilotne letjelice, zapravo je 35-godišnja Bjelovarčanka Irena Horak, ekskluzivno doznaje Večernji list

Večernjem listu tu je informaciju najprije potvrdilo nekoliko njezinih bliskih prijatelja, potom i obitelj, a za sve njih šok je bio nemjerljiv. Ispričali su kako je prije četiri godine Irena Horak djelovala kao posve obična djevojka koja je odrasla u skladnoj katoličkoj obitelji. Navode kako je nakon završenog studija živjela s dečkom i radila u jednoj tvrtki na Trešnjevci.

Nakon što je u rujnu prošle godine Al-Awlaki poginuo u napadu američke bespilotne letjelice, danski obavještajac Morten Storm je nedavno u javnost je izišao s pričom kako ih je do Al-Awlakija dovela jedna mlada žena, Hrvatica koja se danas zove Amina, živi u Jemenu i sprema se postati bombaš samoubojica. Večernji list je, na kraju, doznao kako se iza imena Amina krije Bjelovarčanka Irena Horak.