presica u mostaru

Bjegunac Mamić ponovno vrijeđao hrvatske suce i poručio: Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom

20.06.2022 u 12:01

Bionic
Reading

Bivši izvršni dopredsjednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenje novca iz tog kluba, a presudu je prošle godine potvrdio Vrhovni sud, održao je konferenciju za medije u Mostaru

Povod za obraćanje medijima, rekao je Mamić, je prošlotjedna odluka Ustavnog suda.

'Povod zašto sam danas pred vama je odluka Ustavnog suda objavljena prošli tjedan u kojoj je još jednom taj sud se narugao meni i mojoj obitelji i zdravoj pameti, pravdi, ljudskosti, moralu. Još jedan cirkus u režiji kriminalaca i lopova. Kažem im, nećete razbojnici, bando...', sijao je uvrede na račun ustavnih sudaca na čelu s predsjednikom suda Miroslavom Šeparovićem, a dodao je kako sve to vrijedi i za Vrhovni sud RH.

'Jedni drugima drže ljestve. To važi i za sud u Osijeku za koji sam dokazao da su to kriminalci. Tu je i Državno sudbeno vijeće', rekao je Mamić, a prenosi 24sata, te je dodao kako se presuda na sudu u Osijeku može kupiti 'za litru i vodu'.

  • +14
Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanović

'Pred vama stoji najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom', naglasio je Mamić, koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u BiH, gdje je pobjegao dan prije nepravomoćne presude, od lipnja 2018..

'Kako netko kaže da sam ja oštetio Dinamo, ako sam Dinamo kaže da ja to nisam napravio? A onda oni nasiljem kroz svoje institucije idu dokazivati da je Dinamo oštećen i dobiju presudu da je Dinamo oštećen. Ja da bih izbjegao situaciju da moja obitelj s vrećicama izlazi iz svojeg doma odlazim u Hercegovinu', rekao je Mamić.

'Svi znamo da Dinamo Mamić nije opljačkao, ali ipak ste dokazali u montiranom procesu da je. Vratite Dinamu pare. Bandi je uvijek bio cilj uništiti Dinamo, uništiti hrvatske simbole i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Meni izmisle djelo, koliko je to drsko. Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, nije ga iznio preko svog računa. Iznio ga je preko računa Modrića i Lovrena. Onda su oni trebali biti kao i ja u postupku', rekao je Mamić.