nastavak afere

Bivši zamjenik šefa APN koji je sebi kupio stan i dalje radi u agenciji, a sporni stan je još uvijek u njegovom posjedu

18.05.2020 u 21:06

Bionic
Reading

Početkom godine izbila je afera kad je RTL-ova Potraga objavila prilog da je šef APN-a Krešimir Žunić, dok je bio zamjenik direktora te Agencije – jedan APN-ov stan (za manje od tisuću eura po kvadratu) kupio sebi i sinu, pa u svoju obranu rekao da ga je sram koliko nema

"Pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Što će premijer misliti o meni, majke ti, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana", izjavio je krajem siječnja za RTL-ovu Potragu bivši v.d. direktora APN-a, HDZ-ovac Krešimir Žunić.

Žunić je ekspresno smijenjen, ministar graditeljstva pozvao je DORH, naložio internu reviziju, a sada otkriva da se zbog afere nastavlja sa smjenama i prijavama. No nova Uprava APN-a ne vidi problem.

Danas, četiri mjeseca kasnije, iz USKOK-a još nema nikakvih rezultata. Na upit RTL-ove Potrage USKOKU o slučaju Žunić rekli su da su izvidi tajni, pa sukladno zakonskim odrednicama ne mogu reći vrše li se ili ne.

Krešimir Žunić još uvijek je u posjedu stana kojeg je kupio svom sinu u trenutku kad je obnašao dužnost zamjenika direktora APN-a. Točno je da je smijenjen s mjesta vršitelja dužnosti direktora, kako je rekao ministar, no i dalje radi u APN-u.

"Što se tiče 'slučaja' Žunić, možemo reći kako je predmet i dalje na postupanju kod USKOK-a stoga isti ne možemo komentirati već i sami čekamo ishod istog. Krešimir Žunić je sukladno svojim kvalifikacijama raspoređen na radno mjesto u Odjelu za financije i računovodstvo APN-a gdje obavlja poslove u skladu sa svojom stručnom spremom", odgovorili su iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Dakle, Krešimir Žunić koji si je kupio stan od APN-a u trenutku kada je bio zamjenik direktora, sad radi u financijama i računovodstvu APN-a, i dalje je u posjedu stana koji su nakon natječaja APN-a kupili on i njegov sin.