DOREŠIĆ VS. FINDAK

Bivšem doministru zatvor zbog prijetnji novinarki

18.03.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Bivši doministar prosvjete i školstva Miroslav Dorešić danas je na Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog višemjesečnih prijetnji novinarki HTV-a Sunčici Findak s kojom je bio u višegodišnjoj ljubavnoj vezi

U izrečenu kaznu od godine dana zatvora Dorešiću je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem je u dva navrata proveo ukupno više od četiri mjeseca. Naime, Dorešić je u Remetincu završio i početkom ove godine jer se nekoliko puta nije pojavio na suđenju, a za to je vrijeme navodno bio u Austriji. Na izricanju današnje presude nije se pojavio.

Prijetnje su počele 2003. godine, kada je novinarka prekinula vezu s Dorešićem. Vrijeđao ju je u kafiću i slao joj prijeteće SMS poruke. Uznemiravao je i njezine kolege s posla, kao i njezinog oca.

Bivši doministar je nakon učestalih prijetnji 27. rujna 2003. završio u pritvoru, a novinarku je ponovo kontaktirao i kada je 9. siječnja 2004. izašao iz Remetinca. 'Vidjet ćeš svog boga', rekao joj je tada. Tužiteljstvo ga je na početku postupka teretilo i za kazneno djelo neovlaštenog snimanja, piše Jutarnji list.