bivša predsjednica

Grabar Kitarović poručila: Sramota je da Hrvatska nema niti jedan moderan nogometni stadion, zalagat ću se da se izgradi u Zagrebu

15.11.2020 u 12:47

Bionic
Reading

'Godinama sam se u potpunosti posvećivala poslu i obitelji i zanemarivala sebe. Sad to dolazi na naplatu', komentirala je bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, između ostaloga, kako se osjeća nakon prilično ozbiljne operacije koja je sada iza nje

'Oporavljam se. Nije bilo lako. Živac je bio pritisnut godinama i sada mu treba vremena da se oporavi. Još to dosta boli. No, već nekoliko sati nakon operacije stala sam na noge i krenula hodati. Hodam svakoga dana, za sada samo na svojoj pokretnoj traci, laganim hodom od pet do sedam kilometara dnevno, kako kada.', rekla je u intervjuu za Novi list bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kako se osjeća nakon zahtjevne operacije koju je imala.

Kaže kako ima još 'dosta restrikcija' kada je riječ o drugim fizičkim aktivnostima, ali joj je drago da su joj simptomi poput gubitka ravnoteže i sličnog sada prošlost.

'Ali, tu, nažalost, priča s problemima s mojom rukom ne prestaje. U budućnosti me čeka operacija karpalnog tunela, a i rješavanje nekih problema s ramenom', dodala je Grabar Kitarović napominjući kako se godinama potpuno posvećivala poslu i obitelji, a zanemarivala sebe pa joj 'sada to dolazi na naplatu'.

Bivša predsjednica zato poručuje svima da brinu o sebi i drugima, a zahvaljuje se i svima koji se 'svim svojim srcem i radom trude prebroditi ovu krizu, posebno zdravstvenim djelatnicima' koji kako ističe, danonoćno već mjesecima doslovno spašavaju živote svim žrtvama pandemije, a to nisu na žalost samo zaraženi koronavirusom.

  • +4
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Na novinarski upit koliko joj vremena oduzima angažman u Međunarodnom olimpijskom odboru, u ovim specifičnim okolnostima epidemije, Grabar Kitarović je rekla kako je to unatoč senzacionalističkim napisima u našim medijima volonterski posao za koji se prima samo naknada troškova.

'Unatoč tome, maksimalno sam se angažirala i upravo ova zadnja dva tjedna bila su pretrpana radom u raznim komisijama. Veseli me to jako i jedva čekam da se stvari oko pandemije normaliziraju da krenemo s konkretnim inicijativama. Kako sada stvari stoje, mislim da će Olimpijske igre u Tokiju sljedećeg ljeta ipak biti održane. Bez obzira na OI, činjenica je da sport i bavljenje sportom igra sve veću ulogu i u rješavanju ove pandemije, odnosno zdravstvenog stanja sviju nas, jer nas osnažuje i fizički i psihički i jača naš imunitet.', kaže.

Grabar Kitarović kaže kako je 'sramota da Hrvatska, ne samo kao zemlja svjetskih viceprvaka, već i kao zemlja tolikog talenta i ljubavi prema sportu' nema niti jedan moderan nogometni stadion.

'Još kao predsjednica zalagala sam se za izgradnju nogometnog stadiona u Zagrebu, a zalagat ću se i dalje. Jednako kao i za izgradnju druge sportske infrastrukture jer naši to građani, a posebno naša djeca, zaslužuju. No, bojim se da je ta tema, nakon pandemije, gospodarske krize, a pogotovo nakon potresa u Zagrebu, pala u drugi plan. Svakako će prioriteti biti očuvanje radnih mjesta, socijalna i zdravstvena zaštita, školstvo, pa tek onda izgradnja infrastrukture.', rekla je Kolinda Grabar Kitarović.