'novi put'

Biskup Uzinić čestitao Milanoviću na pobjedi i podsjetio ga na njegov govor

07.01.2020 u 11:13

Bionic
Reading

Dubrovački biskup Mate Uzinić u propovijedi na blagdan Bogojavljenja čestitao je izabranom predsjedniku RH Zoranu Milanoviću

Biskup Uzićić je u propovijedi na blagdan Tri kralja ili Bogojavljenje u ckvici Domino u Dubrovniku čestitao Milanoviću na pobjedi i izrazio nadu da će Milanović ustrajati na 'novom putu', što je izabrani predsjednik istaknuo u svom govoru u nedjelju navečer.

Našoj Zemlji, Crkvi, domovini i svakom pojedincu Uzinić želi da krenu novim Isusovim putem istine, ljubavi i mira te je u tom kontekstu čestitao i novom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, javlja Informativna katolička agencija.

'To želim i za ovu našu Zemlju. Želim joj da se prestane kretati ovim sebičnim putovima koji je iskorištavaju, koji iskorištavaju druge, kako bi doista svijet, zemlja, čovječanstvo konačno mogli krenuti putem Boga koji je u djetetu postao čovjek, da nam pokaže na koji način možemo biti novi ljudi, novi muškarci i žene.

To želim i za našu Crkvu, Crkvu kojoj pripadamo, koja traži putove obnove, traži načine na koji doista može nastaviti biti – a to joj je poslanje – ona koja pokazuje svjetlo, pokazuje na Isusa Krista, koja ga navješćuje riječima i svjedoči životom kršćana kojeg svi živimo na svojim razinama.

  • +36
Novi hrvatski predsjednik, Zoran Milanović, održao govor Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Želim to isto i za našu domovinu. Koristim priliku dok govorim o ovom novom putu za našu domovinu, čestitati našem novom predsjedniku, koji je između ostalog u svom pobjedničkom govoru rekao i ovo: ‘Ja od danas radim posao i živim posao drukčije od ovoga do sada’. Rekao je da želi krenuti novim putem. Želim doista njemu da ustraje na tom novom putu. Uz tu želju naravno želim da i cijela naša domovina krene novim putem, putem koji će biti put koji nam je pokazao Isus Krist, a to je put mira, ljubavi, zajedništva, služenja, put koji ne stavlja u središte sebe i svoj interes nego se stavlja na raspolaganje i služenje drugima. Naravno da i svakom od nas pojedinačno želim da krenemo tim putem', kazao je dubrovački biskup te primijeti kako bi bilo iluzorno misliti da je to lako.