ŠVORINIĆ IZ LISTE ZA RIJEKU

'Birajte one kojima se glave ne nalaze u Zagrebu, Čakovcu...'

16.05.2013 u 16:52

Bionic
Reading

Danko Švorinić, kandidat Liste za Rijeku za gradonačelnika Rijeke, na završnom je predizbornom skupu pozvao Riječane da izađu na izbore, uz recept za promjene u pet točaka

'Izađimo na izbore jer je nas koji želimo promjene puno više od onih koji ih ne žele. Birajte one kojima se glave ne nalaze u Zagrebu, Čakovcu ili drugim centrima jer je to garancija da se o vama neće odlučivati izvan našeg grada. Izaberite one koji se nisu iskompromitirali trulim koalicijama jer je to garancija da vas neće prevariti iza izbora. Birajte one koji nude ambiciozne, ali ostvarive programe. Izaberite one koji umjesto lista želja nude konkretne odgovore na pitanje kako ih provesti', poručio je Švorinić.

Tamara Moranjak, nositeljica županijske liste, smatra da Primorsko-goranska županija ima smisla jedino ako postane regija s većom razinom autonomije i većim proračunom. 'Ovako imamo situaciju da od ionako malog županijskog proračuna od oko 350 milijuna kuna, čak 72 milijuna odlazi na plaće zaposlenih. Ljudima umjesto ideologije, bandiere rosse, kruha i igara treba ponuditi konkretna rješenja zbog kojih će živjeti bolje', uvjereno će Moranjak.

Drugi na gradskoj listi Liste za Rijeku Livio Defranza istaknuo je visoka mjesta koja su na listi dobili mladi i predstavnici talijanske zajednice koji će zbog toga imati priliku biti izabrani u novi saziv Gradskog vijeća i Županijske skupštine, dok je Predrag Miletić, treći na gradskoj listi, podsjetio na loše rezultate u 13 godina vladanja aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela, koji su od Rijeke u gospodarskom smislu stvorili 'spaljenu zemlju'.

Gradonačelnik Rijeke po vašem će izboru biti Danko Švorinić, Hrvoje Burić (HDZ-HSS-HSP AS), Zvonko Čapko (HSP-ABH-HČSP-SP-VH), Nikola Ivaniš (PGS-AM), Vojko Obersnel (SDP-HNS-HSU-IDS-ARS-SDA-SDSS) ili Predrag Šustar (Hrvatski laburisti - Stranka rada).