JOSIPOVIĆ O REFERENDUMU

'Bilo bi neodgovorno ispustiti mogućnosti koje pruža EU'

07.01.2012 u 17:41

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović pozvao je danas građane da izađu na referendum i glasuju za ulazak Hrvatske u EU, ocijenivši da bi bilo neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koji dolaze

'Naravno, legitimno je biti i protiv toga, ali mislim da su prednosti koje Hrvatska stječe ulaskom u EU iznimno velike', rekao je Josipović novinarima u Podrutama nakon komemoracije petorici promatrača Europske zajednice koji su tamo poginuli prije 20 godina.

Josipović je kazao da EU nije ni pakao ni raj. 'Neki misle da je pakao i žele agitirati protiv, dok neki možda i pretjeruju u očekivanjima od EU-a', dodao je.

Naglasio je da je EU velika mogućnost i da samo o nama ovisi hoćemo li je iskoristiti. 'Bilo bi neodgovorno ispustiti tu mogućnost zbog naraštaja koje dolazi', kazao je Josipović još jednom pozvavši građane da glasuju za ulazak Hrvatske u EU.

Upitan kako komentira pad potpore građana ulasku Hrvatske u EU Josipović je odgovorio kako misli da je 'više-manje riječ o statističkoj pogrešci' i da je potpora vrlo stabilna. 'Osobno očekujem uspjeh referenduma', rekao je predsjednik, dodavši da ne strahuje za njegov uspjeh.

Na upit kakvu suradnju očekuje s novom vladom Josipović je rekao da očekuje najbolju moguću suradnju i kako vjeruje da će se ona i ostvariti.