SVJEDOČILA DJEVOJKA PRVOOPTUŽENOG

'Bila sam Matanićeva Zvijer!'

19.04.2010 u 11:59

Bionic
Reading

U nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočili su ugostitelj Vedran Rodić, poznanica Roberta Matanića Marina Fijan i Matanićeva djevojka Andrijana Stanić. Matanićeva djevojka, inače rođena 1986. godine, rekla je da je s prvooptuženim bila u vezi od svibnja 2008. do uhićenja u listopadu

Prepričala je da je u tih pet mjeseci često dolazila u stan Roberta Matanića u Dugavama te da se Matanić najčešće družio s bratićem Lukom, Amirom Mafalanijem, Dariom Anićem. U jednom razdoblju u njegovom stanu bili su Željko Milnovanović i Bojan Gudurić. Andrijana Stanić je ustvrdila da oni nisu imali gdje biti, te ih je Matanić primio, ali naglašava da s njima nije komunicirala. Kazala je da je samo jednom kratko razgovarala s Gudurićem koji joj je rekao da ima ženu i dijete u blizini Karlovca.

Tvrdi da je na dan ubojstva 23. listopada bila s Matanićem u autosalonu u kojem su gledali novi BMW. Stanić je rekla da je Matanić govorio da želi kupiti BMW, Lexus ili Mercedes. Također je planirao kupiti i stan u kojem je tada živio u Dugavama.

Svjedokinja Stanić je rekla i da je Matanić imao dva-tri mobitela, da se s krunskim svjedokom Marijanovićem nisu često viđali jer Matanić s njime nije bio u dobrim odnosima nakon što je Marijanović bez njegovog znanja prodao njegovu vikendicu i uzeo novac.

Inače, Andrijana je rekla da ju je Matanić često zvao nadimkom Zvijer.

Drugi svjedok, ugostitelj Vedran Rodić viđao je Matanića u svom restoranu u Donjim Vukojevcima, gdje je Matanić imao vikendicu. Rodić tvrdi da su imali strogo poslovni odnos usprkos telekomunikacijskom vještačenju prema kojem su od svibnja do listopada 2008. Rodić i Matanić razgovarali 300 puta, dok se s Amirom Mafalanijem čuo 370 puta.

Rodić je to objasnio time što je on prodavao dijelove za motocikle, a i često je nestajalo signala, pa su ga morali ponovno nazivati.