SUZE ZA DAMIRA POLANČECA

'Bil je dobar dečko dok je živel u Đelekovcu'

Bionic
Reading

Vijest o Polančecovoj ostavci šokirala je mještane njegova rodnog Đelekovca pokraj Koprivnice. Oni smatraju da je riječ o dobrom čovjeku, koji je mnogo napravio za to selo. Da nije bilo njega, kažu, Đelekovac nikada ne bi imao reflektore na nogometnom igralištu, rotor u središtu mjesta, čak i grijanje u crkvi

KOPRIVNICA/ĐELEKOVAC - Radi se i novi kružni tok, Polančec je potpomagao nogometni klub, a s vlastitih 100 tisuća kuna osvijetlio je teren na kojem i sam ponekad zaigra za veterane. Iako roditelji danas smatraju da mu uplitanje u politiku nije trebalo, ostali u Đelekovcu voljeli bi vidjeti Polančeca kako zabija još koji politički bod.

'Bil je dobar dečko dok je tu živel. Njegovi roditelji puno su se odricali kaj su ga školovali. Daj mu Bog kaj mu bu dobro', rekla je 78-godišnja mještanka za Večernji list.

U kafiću na igralištu NK Osvita vodila se bučna rasprava je li Polančec učinio dobar potez što je dao ostavku.

'Žal mi je kaj je dal ostavku, al’ to je bil pravi medijski linč protiv njega. Ipak, časno je odstupil. Mi smo svi uz njega, no ako je napravil neku grešku, za to mora odgovarati', izjavio je Vlado Rašanec (56) i na podbadanje kolege odgovorio da se ne srami što je hadezeovac. Za reflektore je rekao da ga nije briga tko ih je platio, već je istaknuo da im je to svima u selu – dika.

HDZ-ova općinska načelnica Štefica Sirutka ogorčena je postupanjem medija prema Polančecu. 'Ne znam što bih izjavila, šokirana sam. On ima svu našu podršku. Mislim da je medijski linč neosnovan, svatko tko ga malo bolje poznaje zna da to ne zaslužuje. Njegov odnos i rad temelje se na poštivanju zakona. Nismo imali mnogo kontakata, ali to malo što jesmo nije imalo veze s kriminalom', izjavila je načelnica.

Terezija Polančec
Terezija Polančec, majka Damira Polančeca, sa suzama u očima prati političku sudbinu svoga sina. 'Možda su oni više od njega očekivali, oni su njega vukli u politiku ne ja. Ja sam njemu cijeli život govorila samo putem istine treba ići i nikako drukčije', rekla je Terezija Polančec za Novu TV.

U poštenje svojeg sina ne sumnja ni otac Stjepan. Afere mu, kaže, podmeće njegov imenjak predsjednik države Stjepan Mesić. 'On kriv nije. Mislim da su kola u provaliju krenula kad se on njemu suprotstavio, od tog trenutka ide naopako', rekao je Stjepan Polančec. Za sinovu budućnost ne strepe jer je odgajan u skromnosti. 'Ako se vrati tu, imamo. Imamo malo zemlje, pajceka i piceka, gladni nećemo biti', dodao je Stjepan Polačec, prenosi Dnevnik.hr.

Polančecovi danas sina nisu vidjeli. Sada već bivši potpredsjednik Vlade po ostavci se uputio u obiteljsku kuću u Koprivnici. Očito sit svega, van nije izlazio. Da su ga afere pogodile, svjedoče i roditelji. 'Vidjela sam da je snužden, da mu je teško, ali mi je Jasminka rekla da je snužden zbog nas sviju', kaže Terezija Polančec. Bio je malo zamišljen i stalno ga je na mobitel netko zvao.

Koprivničani jedva dočekali ostavku

Nakon ostavke Damira Polančeca, Koprivničani su gotovo pa složni u zaključku su da je ministar trebao i prije otići. 'Dobro da je podnio ostavku, a o izjavama na konferenciji za novinare o njegovu poštenju, mislim da laže', rekla je Koprivničanka Dijana Ferčec

Ruža Namjesnik smatra da Polančec nije rekao ništa pametno. 'Ovoga puta nije bio rumen, nego je malo i poblijedio', zaključila je ona.

Lana Kasumović, kupujući Podravkin pekmez u trgovini, kazala je da je Polančec morao znati što se događalo u koprivničkoj kompaniji.

'Trebali su ga prije smijeniti, ovako se elegantno izvukao', rekla je jedna bivša podravkašica, koja i osobno poznaje Polančeca.

'Bio je pod pritiskom Ive Sanadera, a pretpostavljam da je još i sada, samo iza kulisa', smatra, pak, Andrija Stričak

Mario Duga
također misli da je uz Polančeca odgovoran i sam politički vrh te da će potpredsjednik Vlade biti priveden.