AMERIČKI POTPREDSJEDNIK

Biden: Kupite sačmaricu, ja imam dvije!

20.02.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Američki potpredsjednik Joe Biden poručio je Amerikancima da ne trebaju kupovati poluautomatsko i automatsko oružje kako bi zaštitili svoje domove, jer provalnike mogu zastrašiti s nekoliko pucnjeva iz - sačmarice

'Kupite sačmaricu', odgovorio je Biden na pitanje kako se zaštititi s obzirom na predložene strože odredbe o posjedovanju oružja. Potpredsjednik je navedeni savjet udijelio za vrijeme video konferencije na internetu, u organizaciji magazina Parents. Biden, inače, predvodi skupinu zaduženu za reformu zakonodavstva o posjedovanju oružja, koju predsjednik Barack Obama potiče nakon masakra u Newtownu.

Biden je priznao da pod ključem u vlastitoj kući drži dvije sačmarice i metke. Supruzi Jill rekao je da ih koristi ako to bude potrebno, a to je vjerojatno učinio prije nego što je postao potpredsjednik - na toj poziciji, osigurana mu je 24-satna zaštita državne tajne službe.

'Rekao sam joj, Jill, ako ikad dođe do problema, samo izađi na balkon... Uzmi tu dvocijevnu sačmaricu i ispali dva metka pred kuću... Nije ti potreban AR-15 (poluautomatska puška). Time je teže nišaniti, teže ga je koristiti, a zapravo ni ne treba ti 30 metaka da bi se zaštitila', prisjetio se Biden riječi koje je uputio svojoj supruzi.

Biden 'se ogolio' odgovarajući na pitanje koje je postavio korisnik Facebooka o tome hoće li zabrana korištenja automatskog i poluautomatskog oružja i spremnika velikih kapaciteta učiniti građane koji poštuju zakone metama kriminalaca, s obzirom da neće imati odgovarajuću zaštitu na raspolaganju.