krenulo ekipiranje

Biden imenovao svog savjetnika Rona Klaina budućim šefom kabineta Bijele kuće

12.11.2020 u 09:55

Bionic
Reading

Joe Biden izabrao je iskusnog demokrata Rona Klaina za dužnost budućeg predstojnika ureda Bijele kuće, naveo je izabrani američki predsjednik u priopćenju koje u četvrtak prenose mediji.

"Dugo i raznoliko iskustvo Rona Klaina i njegova sposobnost da radi s ljudima svih političkih stajališta su ono što trebam u osobi šefa kabineta Bijele kuće u vremenu kada proživljavamo krizu i radimo na zajedništvu naše zemlje", izjavio je Biden.

"Ron mi je bio neprocjenjivo važan tijekom brojnih godina zajedničkog rada", dodao je Biden o Klainu koji je bio njegov prvi šef kabineta kada je bio potpredsjednik od 2009. godine.

Klain (59), je radio s Bidenom kada je bio predsjednik Senatskog odbora za pravosuđe U administraciji demokratskog predsjednika Baracka Obamee Ron Klain koordinirao je odgovor Bijele kuće na krizu ebole 2014. godine i Obama ga je tada prozvao "Ebola carem".

U istom priopćenju koje je objavila Bidenova ekipa za tranziciju, Klain je dodao da je "životna čast" biti imenovan na tu funkciju. 

Dodao je da će "okupiti raznoliku i darovitu ekipu u Bijeloj kući za rad na "ambiciozom programu promjena i pokušati prevladati podjele naše zemlje".  

Predsjednik Donald Trump je 3. studenoga izgubio izbore prema svim projekcijama glavnih američkih medija, ali još odbija priznati poraz i vodi pravnu bitku za poništenje izbornih rezultata. 

Bidenovu odluku pohvalili su demokrati, a Elizabeth Warren nazvala je to super izborom" jer Ron Klain "razumije razmjere sanitarne i gospodarske krize i posjeduje iskustvo za vođenje sljedeće administracije".