HSLS NAPAO MILANOVIĆA

'Bez teritorijalnog preustroja nema pravih rezova'

13.03.2013 u 14:28

Bionic
Reading

'Čuli smo posljednjih dana neprijateljske izjave premijera Zorana Milanovića prema kojem su javne službe trošak. Ljudi koji uče našu djecu i liječe nas to nikako ne mogu biti. Kad mi kao socijalno-liberalna stranka, koja najviše podržava poduzetnički, realni sektor, to kažemo, onda je jasno da Vlada vodi pogrešnu politiku', kazao je Darinko Kosor prvi čovjek HSLS-a na današnjoj konferenciji za novinare

Zajedno s Vladimirom Ferdeljijem, kandidatom za gradonačelnika Zagreba te njegovim zamjenikom Vjekoslavom Jelićem pozvao je sve, ali prvenstveno ljude zaposlene u obrazovanju, zdravstvu i kulturi da zbog pogrešne politike koju Vlada vodi, kazni je već na lokalnim izborima u svibnju.

'Sindikati su na svom saboru prošlog vikenda jasno rekli da kao jedinu alternativu u Hrvatskoj vide u HSLS-u, Laburistima i nezavisnoj ekonomskoj inicijativi Ljube Jurčića. Smatramo da je učinkovitija metoda od štrajkova najavljenih za svibanj izlazak na lokalne izbore na kojima će kazniti Kukuriku koaliciju', kazao je Kosor.

Ferdelji pak drži kako dio javnog sektora koji je prozvao Milanović nije trošak, već oni čine sastavni dio njihova programa reindustrijalizacije Hrvatske i povratka realnom sektoru.

'Bez pomoći znanosti teško da ćemo revitalizirati pojedine gospodarske grane, a u zdravstvu se događa upravo suprotno od onoga što bi trebalo. Kvaliteta zdravstva utječe i na realni sektor', ustvrdio je Ferdelji dodavši da je najveći problem Hrvatske danas golema administracija odnosno teritorijalni ustroj u kojem caruje 600 načelnika te da bez tog preustroja nema stvarnih rezova.