KVAROVI ZBOG SNIJEGA

Bez struje gotovo cijela Varaždinska županija

28.01.2009 u 10:19

Bionic
Reading

Više od 80 posto Varaždinske županije ostalo je u srijedu ujutro bez struje. Bez struje su sva sela u županiji, a struje ima samo u gradovima Varaždinu, Ivanecu, Lepoglavi i Novom Marofu

VARAŽDIN - Kvarovi na visokonaponskim mrežama nastali su zbog mokrog snijega koji je padao. Sve ekipe na terenu otklanjaju kvarove, no problemi na dalekovodu stalno iskrsavaju pa pa je teško prognozirati kad će ponovo stići struja, piše Večernji list

Neke su škole poslale djecu kući jer nemaju grijanja.

HEP je jutros izvijestio da je zbog mokrog i teškog snijega, koji je jučer popodne počeo padati na području Varaždinske županije, sinoć došlo do problema u opskrbi električnom energijom na sjeverozapadnom dijelu županije. Riječ je o oko 1.000 kućanstava od ukupno njih 67.000 na području Elektre Varaždin.

U priopćenju se dodaje da su "ozbiljnije poteškoće u opskrbi električnom energijom" zabilježene u mjestima Golubovec, Trakoščan, Stažnjevec, Klenovnik, Voća, Brodarevec, Ladanje, Greda, Vinica breg, Vidovec, Črešnjevo i Vrtlinovec.

Bilo je i povremenih kvarova i u drugim mjestima u sjeverozapadnom dijelu Županije zbog prorade zaštite. a koja je djelovala zbog nakupljenog snijega na vodovima. Uglavnom se radilo o kvarovima prolaznog karaktera.

U HEP-u kažu da su im sve ekipe na terenu te se nadaju da će se što brže uspostaviti opskrba električnom energijom.

Što se tiče cesta, iz Zimske službe javljaju da su ceste očišćene i posipane, te da nema poledice. Županijske ceste čistilo je preko noći 50 ekipa, a za gradske je bilo zaduženo njih osam. Svi su i dalje u pripravnosti s obzirom na to da se smirivanje vremena još ne očekuje.Zbog mokrog i teškog snijega, koji je jučer popodne počeo padati na području Varaždinske županije, sinoć je došlo do problema u opskrbi električnom energijom na sjeverozapadnom dijelu županije, izvijestio je jutros HEP.