MILANOVIĆU, JAVI SE!

Beus Richembergh sasuo teške optužbe na Mornara

30.06.2014 u 13:58

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh još se jednom oštro obrušio na najnoviju akviziciju u Vladi – ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara. Tvrdi da zbog svoje popustljivosti prema Katoličkoj crkvi, kada su u pitanju zdravstveni i građanski odgoj, dodatno narušava ionako oslabljenu vjerodostojnost Vlade

'Još se jednom pokazuje da neuspjesi politike uglavnom počivaju na pogrešnoj raspodjeli ovlaštenja i odgovornosti', kaže na svom profilu na Facebooku Beus Richembergh komentirajući intervjue koje je Mornar dao hrvatskim medijima.


'Ti intervjui pokazuju da se radi o osobi čiji pogled na svijet ne samo da nema nikakve veze sa socijaldemokracijom, nego koja ima izrazito antiliberalne stavove. Ne radi se očito ni o kakvome 'nesnalaženju' ili 'neiskustvu', nego o čvrsto izgrađenim konzervativnim vrijednostima', smatra HNS-ovac.

Prema njegovom mišljenju, te 'konzervativne vrijednosti' Mornar promovira 'pod egidom tzv. mišljenja struke i svoje tobožnje nestranačke dobre volje da mijenja stvari na bolje'. 'Pokušava ih institucionalizirati na način koji izravno dezavuira program i ionako oslabljenu vjerodostojnost Vlade čiji je član, a Crkvu promovira kao presudnoga aktera u sferi u kojoj za nju u sekularnim društvima nema mjesta. Siguran sam da to premijer neće prešutjeti', zaključuje.