eu fondovi

Bespovratnih 20,7 milijuna kuna za projekte u Zagrebačkoj županiji

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 12.07.2019 12:34
  • Objavljeno 12.07.2019 u 12:34
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u petak je predstavnicima gradova i općina te županije uručio ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 20,7 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te onih financiranih EU fondovima

'Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je devet milijuna kuna, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno pet milijuna kuna. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja dodijeljeno je 2,4 milijuna kuna, a za projekte financirane EU sredstvima odnosno za njihovu tehničku pomoć, projektnu dokumentaciju, WiFi točke i samu provedbu dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna', priopćeno je iz Ureda župana Kožića.

'Ovih 20,7 milijuna kuna značajan su impuls razvoju naših gradova i općina, a svakako će biti i impuls našem gospodarstvu jer je riječ o radovima na ukupno 126 projekata. Do sada smo na ovaj način zajednički obnovili brojne ceste, područne škole, društvene domove, opremili poduzetničke zone i realizirali EU projekte s ciljem da Zagrebačku županiju učinimo mjestom ugodnim za život', rekao je župan Kožić.

U ime predstavnika gradova i općina obratili su se gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc koji su istaknuli kako Zagrebačka županija prepoznaje potrebe na terenu i svjesna je da često puta lokalni proračuni nisu dostatni da bi se one zadovoljile.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!