uhvatite priliku

Zagrebačka županija dodjeljuje 1,5 milijuna kuna za javnu turističku infrastrukturu

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 03.07.2019 21:09
  • Objavljeno 03.07.2019 u 21:09
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka županija putem javnog poziva planira dodijeliti bespovratnih 1,5 milijuna kuna za sufinanciranje poticanja razvoja javne turističke infrastrukture u ovoj godini, a zainteresirani se na taj poziv mogu javiti do 30. studenoga, najavili su iz Županije.

Taj javni poziv upućen je, kako napominju, gradovima i općinama na području Zagrebačke županije, pri čemu se pod javnom turističkom infrastrukturom smatra ona koja utječe na razvoj turizma i turističke ponude (garaže i parkirališta s organiziranom naplatom, kongresni centri, dvorane športske, koncertne i druge, klizališta, ski podrška sa ski-lift, žičarama i sličnim, razna sportska, zabavni parkovi, kupališta odnosno bazeni, kao i prirodna kupališta uz obale jezera i rijeka, šetnice uz rijeke ili jezera, kroz šumu, te biciklističke, jahačke, planinarske i vinske staze, izletišta i sportsko-rekreacijski centri).

Sredstva će Zagrebačka županijama gradovima i općinama dodijeliti za sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i uređenja javne turističke infrastrukture te uređenja okoliša objekata javne turističke infrastrukture, a maksimalan iznos koji pojedini prijavitelj može ostvariti po pojedinom projektu je 300 tisuća kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!