hoće li to pomoći?

Zagrebačka županija daje niže zakupnine liječnicima u seoskim sredinama

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 01.07.2019 19:21
  • Objavljeno 01.07.2019 u 19:20
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka Županijska skupština prihvatila je u ponedjeljak izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. prema kojemu su prihodi bili 655 milijuna kuna i rashodi 617 milijuna, a odlučeno je i da zakup poslovnih prostorija liječnicima u seoskim sredinama bude povoljniji.

Odlučeno je da će se zakupnina pri davanju u zakup poslovnih prostorija doma zdravlja određivati prema novim kriterijima s koeficijentima, to jest prema površini poslovnog prostora, zoni u kojoj jest, starosti objekta i s obzirom na to koriste li se ordinacijom jedan ili dva zakupca.

"Vodili smo se činjenicom da je u ruralnim područjima sve teže dobiti liječnika jer ima daleko manje pacijenata od gradskih sredina i stoga će oni plaćati znatno nižu najamninu od one u gradovima", rekao je župan Stjepan Kožić.

Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2018. poslovali su pozitivno, osim Doma zdravlja Zagrebačke županije, koji je iz vlastitih financijskih sredstava morao financirati troškove specijalizacije 17 liječnika jer je kasnila uplata ugovorenog novca.

Također, na Skupštini je odlučeno da će se povelja Zagrebačke županije dobitnicima dodijeliti na svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije 17. srpnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!