sukobi unutar bolnice

Beroš: Postoje naznake o nekim nezakonitim radnjama u KBC-u Sestre milosrdnice

21.05.2021 u 17:18

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak poslijepodne je komentirao tzv. covid putovnice, a osvrnuo se i na situaciju u KBC Sestre milosrdnice.

Govoreći o covid putovnicama, rekao je da je to način koji se omogućuje suživot s koronavirusom.

“Nalazimo način suživot s virusom, dakle covid putovnica i druge eventualne pogodnosti samo su naš način suživota s virusom, naša težnja da se vratimo u staro normalno, ali u sigurnim uvjetima”, kazao je Beroš, prenosi N1.

Osvrnuo se i na situaciju u KBC Sestre milosrdnice.

“Sve kritike koje su utemeljene dopiru do mene i kao ministar ću napraviti sve da razriješim te dvojbe, nemar i poslovanje. Do mene su i prije dopirali, ali vrlo sporadični elementi koju ukazuju na disfunkcionalnosti, ne samo u Vinogradskoj nego i drugim bolnicama. Uvijek sam promptno reagirao i nastojao istražiti o čemu je riječ. Tako i sada, poslao sam i zdravstvenu inspekciju te sam od ministarstva financija zatražio proračunski nadzor unutar KBC Sestre milosrdnice', kazao je Beroš.

Inspekcije su na terenu, rade posao, a ministar očekuje određena izvješća.

'Postoje određene naznake da postoje neke nezakonite radnje, sve ćemo ispitati. Spominje se odnos javnog i privatnog. To nije od jučer, to se vuče desetljećima i može se riješiti samo u sklopu cjelokupne reforme', kazao je Beroš i poručio da će učiniti sve što može da ta reforma ne ostane “slovo na papiru”.

Nije želio komentirati izjavu Dijane Zadravec koja je rekla da posjeduje SMS poruku koji pokazuje da je Gordan Jandorković lobirao za Marija Zovaka. Samo je poručio da ne ne može ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode.

“Istjerat ćemo istinu na čistac. Ako je bilo nekih nezakonitosti, saznat ćemo i sankcionirati to”, poručio je ministar Beroš te dodao da “politici nema mjesta u zdravstvu”.