obratila se putem medija

Zadravec iz svog stana na bolovanju: Smetam kliki koja zloupotrebljava položaj, doživljavam progon

21.05.2021 u 14:06

Bionic
Reading

Šef Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da smijenjena pročelnica Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec šteti HDZ-u svojim istupima u medijima u kojima upozorava na kriminal i korupciju unutar te bolnice. Ona mu je odgovorila da HDZ-u štete korupcija i nečinjenje da se korupcija riješi. O svemu je progovorila za N1

Na izjavu Gordana Jandrokovića kaže: 'Nadam se da govori u svoje ime, a ne u ime svih članova HDZ-a. Nemoguće je da osoba koja prokazuje korupciju i prijavljuje je šteti HDZ-u. HDZ-u štete korupcija i nečinjenje da se ta korupcija provjeri, ja sam podnijela niz kaznenih prijava. Zaista mislim da bi morao pripaziti na svoje izjave. Ono što se pokušava, mojom eliminacijom iz KBC-a, jer im smetam. Smetam kliki koja konstantno zloupotrebljava položaj. Ja svojom prisutnošću tome smetam. Doživljavam progon.'

Ministar Beroš poslao je inspekcije u bolnicu. 'Podržavam nastojanje ministra Beroša da sve istraži. Ne znam hoće li me zvati, mislim da bi trebali jer raspolažem nizom dokaza o ovom što govorim već nekoliko tjedana', kaže Dijana Zadravec za N1 i dodaje kako se nada da će se stvari istjerati na čistac i da oni koji to trebaju – biti kažnjeni.

'Osobe koje zataškavaju kriminalne radnje zasad su ostale iza kulisa. Nadam se da će ovaj put biti do kraja istjerano na čistac tko su ti ljudi koje ja prijavljujem.'

'Ono što je interna revizija Vatavuka donijela, to je bilo redikulozno. Odnosilo se na brojanje materijala u ormaru u trajanju od dva sata. Za ovo što ja govorim potrebna je ozbiljna forenzika', kaže Zadravec. Dodaje kako se nada da će institucije ovaj put napraviti posao kako treba.

'Mislim da ministar shvaća ozbiljnost situacije i da nije razmišljao da je moja smjena rješenje problema. Nadam se da će upregnuti sve snage, ali nisam sigurna da će dobiti podršku nekih struktura koje bi također trebale upregnuti sve da se ove moje tvrdnje analiziraju', kaže.

Zadravec govori kako se nada da Jandroković nije govorio u ime saborskog Odbora za zdravstvo.

'Nemam ništa protiv čistih javnih institucija. Ova zloupotreba javnog je skandalozna i istina je došla na vidjelo, prva sam progovorila o tome. Nadam se da će zakotrljati taj kotač za zdravlje svih građana, zdravstvena zaštita nije jednako dostupna svim građanima. Koliko njih je moralo doći u javni sustav preko privatnih klinika da bi im se omogućio ulazak u zdravstveni sustav', govori.

'Sadržaj govori ono što ste pročitali u Nacionalu, da on želi da Zovak bude ravnatelj', govori Zadravec na upite je li se Gordan Jandroković zalagao za to da Mario Zovak ostane na čelu KBC-a.

'Svašta je izjavio, ne bih ulazila u to, to su izmišljanja i neka se takvih izjava ubuduće kloni', govori o Jandrokovićevim izjavama da šteti HDZ-u.

  • +9
Dijana Zadravec u međimurskom Brezju Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na natječaj za ravnatelja će se, kaže, prijaviti iako sumnja da će biti izabrana.

'Ako me budu tražili, u skladu sa zdravstvenim stanjem ću se i odazvati. Nadam se da će prionuti poslu, i to ne samo na dvodnevnoj bazi', kaže o povratku s bolovanja i podsjeća da je i 2016. prijavljivala nepravilnosti za koje su inspekcije odlučile da je sve u redu.

O izjavama koje stižu iz HUBOL-a, kaže: 'HUBOL predstavlja bolničke liječnike, ali ne sve. Nije HUBOL neka organizacija koja bi trebala biti upoznata s kaznenim djelima. Oni barataju poluinformacijama, ne znam od koga ih dobivaju. Oni nisu relevantno tijelo koje bih ja trebala o tome obavještavati.'