MINISTAR O INCIDENTU

[VIDEO/FOTO] Beroš otkrio da ni kolegica konobarice u Zadru nije nosila masku: 'Ima li i ona zdravstvene tegobe?'

14.06.2021 u 10:07

Bionic
Reading

Ministar Vili Beroš osvrnuo se jutros na jučerašnji nemili događaj u Zadru, u kojem je namjeravao popiti kavu u kafiću, no otišao je nakon što konobarica nije udovoljila njegovoj molbi da stavi zaštitnu masku. Prema nekim informacijama, ministar je otišao i pritom nije platio račun, što on oštro opovrgava. Tvrdi da nije došlo ni do kakvog incidenta

Ministar je pitao okupljene novinare misle li oni da bi on kao ministar u Vladi Republike Hrvatske ostao nekome dužan dvije kune.

'Naravno da nisam nikome ostao dužan. Osobnog sam mišljenja da incidenta nije bilo, to što sad neki žele od toga napraviti priču i svesti na dvije kune, kriva je poruka. Ja sam se i jutros čuo s vlasnikom kafića, to je neobično', kazao je Beroš.

Poručio je da je važna slika i poruka koju šaljemo turistima, a želimo poslati poruku sigurnosti pridržavajući se epidemioloških mjera.

'Kakav bih bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti u tom kafiću sa stranim gostima od kojih su čak neki imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Stoga sam vrlo lijepo, pristojno, pokušao zamoliti da se maske stave, međutim mojoj molbi nije udovoljeno. Dapače, ja se ispričavam ukoliko je djelatnica imala neke zdravstvene tegobe i stvarno moja isprika njoj. Međutim imala mi je isto tako priliku reći to na licu mjesta, pa to nije napravila. Nadalje, njena kolegica također nije nosila masku, ima li i ona zdravstvene tegobe', pitao je Beroš, dodajući da ne želi polemizirati.

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

Komentirajući dvojbe oko nošenja maski djelatnika na otvorenom, rekao je da su naputci Stožera vrlo jasni.

'Ukoliko nekome priđete bliže od dva metra ili metar i pol, a to morate ukoliko poslužujete goste i pitate ih za narudžbu, potrebno je nositi maske i to i zbog svoje zaštite, ali i zaštite drugih', rekao je Beroš, dodajući da piće u Zadru nije konzumirao upravo zbog poruke koju šalje.

  • +12
Krenuo covid autobus, Beroš i Capak na promociji nove akcije Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL