nije o zagrebu i kiši

Bernardić se u Dnevniku HRT-a pojavio u majici s porukom o kojoj uopće nije pričao

07.01.2019 u 19:50

Bionic
Reading

Davor Bernardić, šef SDP-a, gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a u zanimljivom outfitu. Na sebi je imao bijelu majicu kratkih rukava s natpisom 'Spinraza za sve'

Iako tijekom gostovanja nijednom nije govorio o lijeku čiji je natpis nosio na majici, Bernardić se osvrnuo na način na koji je Ivan Đakić, sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, čestitao pravoslavcima Božić, o propasti nabave borbene eskadrile od Izraela, Uljaniku…

Nakon Dnevnika na Twitteru je napisao kako mu je žao što nije dobio priliku objasniti svoju majicu podrške.

Đakićev sin, podsjetimo, pravoslavnim vjernicima preko Facebooka je čestitao Božić fotografijom ustaše koji reže glavu četniku, na što je Bernardić ustvrdio kako očekuje da se o tome očituje premijer Andrej Plenković.

Govoreći o prelascima u klub Milana Bandića, rekao je da je iz aviona vidljivo da je riječ o političkoj korupciji te da Bandić kupovinom zastupnika obavlja prljavi posao za premijera Andreja Plenkovića.

Naveo je da će SDP na izbore za Europski parlament ići samostalno, ali da u njihovoj opciji ima mjesta i za druge stranke koje nisu dio nekog drugog kluba.

'Očekujemo da ćemo imati tri zastupnika', kazao je Bernardić.

Smatra da će Plenkovićeva vlada ostati upamćena kao ona koja je potjerala radnike iz Uljanika, 3. maja i sisačke rafinerije.

Upitan kako gleda na propast posla s nabavkom borbene eskadrile od Izraela, kazao je da ga ne zanima tko je odgovoran, ali da netko mora preuzeti odgovornost.

'Plenković ili Krstičević. Očito je da je nabava aviona propala. Prokockan je teško stečen ugled Hrvatske. Netko od njih za to mora preuzeti odgovornost', zaključio je Bernardić.