DAO INTERVJU

Bernardić progovorio o suzama u izbornoj noći, Milanoviću i SDP-ovom kandidatu za predsjednika

01.06.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u intervju za Jutarnji list govorio je u predstojećim planovima u stranci nakon solidnog rezultata ostvarenog na izborima za Europski parlament održanim prošlog vikenda. Dobar rezultat učvrstio je Bernardića, koji je se od kada je prije dvije godine izabran bio pod konstantnim napadima, na čelu stranke.

U izbornoj noći kada je bilo objavljeno da je SDP osvojio četiri mandata, koliko i HDZ Bernardiću su emocije natjerale suze na oči? Predsjednik SDP-a je za Jutarnji kazao da je teško opisati taj trenutak.

'Trenutak kada osjetite atmosferu koju je nemoguće inscenirati. Ne možete je namjestiti. Kad vam se to dogodi, onda doživljavate ono najljepše u ovome poslu. Te suze su bile radosnice, potvrda dosadašnjeg rada…', kazao je Bernardić

Tvrdi je vidio sam zajedništvo kojega nije bilo pune dvije godine i da se vratio. Optimizam. Sve skupa vidi kako potvrdu da su na dobrom putu.

Bernardić ne očekujem više nikakve turbulencije u strancu već rad i zajedništvo.

Kazao je i da je proces konzultacija oko kandidata na predsjedničkim izborima počeo u prošli četvrtak na Predsjedništvu stranke. +O tome će se razgovarati u narednim tjednima, a zadnji rok za odluku je 15. srpnja. SDP-ov kandidat će biti taj koji će donijeti promjene na Pantovčak i vratiti odgovornost i dostojanstvo funkciji predsjednika. To je ključni uvjet pri izboru našeg kandidata. Ne favoriziram ikog, niti ikoga mislim sprječavati u kandidaturi', kazao je šef SDP-a.

Govoreći o odnosu s bivšim predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem kaže da je uvijek bio korektan.

+Kad se vidimo, porazgovaramo i tu nema ništa posebno. On je bivši predsjednik SDP-a, član je SDP-a, socijaldemokrat. Javnost je jako dobro upoznata s njegovim stavovima i radom. Milanović i ja se dugo znamo. Upoznali smo se puno prije nego što je on postao predsjednik SDP-a i prije nego što sam ja postao predsjednik zagrebačke gradske organizacije i, da, uvijek smo imali korektne odnose, kazao je Bernardić.

  • +29
Atmosfera u stožeru SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL