kao grom iz vedra neba

Bernardić 'preživio' Predsjedništvo SDP-a, na pitanje o rejtingu odgovorio: Uskoro predstavljamo našu poljoprivrednu politiku!

04.12.2018 u 22:39

Bionic
Reading

Večeras oko 22 sata završila je sjednica Predsjedništva SDP-a od koje su mnogi 'disidenti' imali velika očekivanja. Pretpostavljalo se naime, da će se na sjednici potegnuti pitanje odgovornosti predsjednika stranke Davora Bernardića za najlošiji rejting SDP-a u zadnjih deset godina i tražiti njegova ostavka. Šef hrvatske oporbe preživio je i ovu sjednicu, a ono što je poslije ispričao novinarima pomalo je bizarno

Na izravno pitanje je li na sjednici netko tražio njegovu smjenu, Bernardić je poručio 'ne'. Nitko, upitali su ga novinari, na što je odgovorio 'nitko', iako se neslužbeno moglo doznati da je njegovu smjenu zatražio Rajko Ostojić. Bila je to jedna kvalitetna, konstruktivna i afirmativna sjednica, dodao je.

Upitan je li tema razgovora na sjednici bio rejting stranke, Bernardić odvraća 'pustite rejting, rejting se mjeri na izborima, a SDP se koncentrirao na Europske izbore i svi u stranci daju svoj doprinos'.

A pod tim doprinosom mislio je i na '4. nacrt poljoprivredne politike' koji će SDP uskoro predstaviti javnosti. 'Ne želimo da naši poljoprivrednici budu poljoprivrednici drugog reda u EU, ne želimo da primaju 30 posto manje poticaje, želimo da ih dobivaju na vrijeme i da ih ne reketare trgovački lanci, nakupci i uvozni lobi koji je najviše profitirao od porezne reforme Zdravka Marića, odgovorio je Bernardić na pitanje o rejtingu stranke.

Na ponovni upit o rejtingu, dodao je kako se o njemu razgovaralo, kako je na sjednici sve bilo sjajno i afirmativno. '12 naših kandidata ide na pobjedu na EU izborima, naš rad se iz dana u dan pojačava, SDP-ovci su sve jači i glasniji', rekao je.

Zaključno, na pitanje je li još prijatelj s Rajkom Ostojićem, rekao je kako se nisu niti posvađali već da je bilo nekih šumova u komunikaciji te nastavio u svom stilu:

'Zabrinut smo za političku situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska. Crkva i udruge se petljaju u prava žena da odlučuju o svome tijelu. Za nas je to neprihvatljivo. Tisuću mališana čeka svoj topli dom, a HDZ diskriminira istospolne parove, moramo se boriti protiv nejednakosti'.