goruća pitanja

Počela sjednica Predsjedništva SDP-a: Bernardić će morati objasniti najlošiji rejting stranke u deset godina

04.12.2018 u 18:42

Bionic
Reading

Nakon više od mjesec dana predsjednik SDP-a Davor Bernardić konačno je sazvao sjednicu Predsjedništva stranke koja je započela u 18 sati u Zagrebu.

Iako se uoči sjednice govorilo da bi ovo mogao biti 'Dan D' za predsjednika SDP-a, čini se da čelni ljudi stranke ipak neće donositi odluku o njegovoj smjeni.

Prema nekim službenim najava na Predsjedništvu bi se trebalo raspravljati o europskim izborima i mirovinskoj reformi, no jasno je da će se na sjednici postaviti i pitanje rejtinga stranke koji je najlošiji u zadnjih desetak godina.

To će pitanje će se postaviti na sjednici, potvrdio je član predsjedništva Ivo Jelušić dodavši kako je ' vrijeme da porazgovaramo kuda ovaj brod plovi. Mi kao posada ovog broda ne možemo više stajati po strani'.

Da se tema rejtinga mora raspraviti potvrdio je i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina. Upitan da li Bernardić ima njegovu podršku kazao da svaki član SDP-a ima njegovu podršku.

‘Moguće je da će netko otvoriti pitanje Bernardićeve sudbine na čelu stranke, ali mislim da danas nije noć za to’, rekao je Komadina.

Na pitanje hoće li i treba li Bernardić voditi SDP na europske izbore, kazao je da SDP može izaći na sve izbore ‘sa ili bez Bernardića, a kako će proći ovisi o biračima i nama svima’

Komadina je rekao da neće biti nositelj liste za europske izbore, a on smatra da bi to trebala biti europarlamentarka Biljana Borzan.