NURA ISMAILOVSKI PROZIVA

'Bernardić preko mojih leđa kupuje glasove Roma u SDP-u!'

15.10.2013 u 12:58

Bionic
Reading

Nura Ismailovski, bivša zastupnica u Skupštini Grada Zagreba, uputila je javnosti otvoreno pismo u kojem Davora Bernardića, šefa zagrebačkog SDP-a, optužuje da preko njenih leđa kupuje glasove Roma koji su članovi stranke

Iako je znakovito da se takve optužbe pojavljuju samo nekoliko dana prije izbora u SDP-u, Ismailovski tvrdi da cijela priča nema veze s izborima i da ne radi ni za jednu stranu.

'Razlog za pismo koje sam uputila javnosti je činjenica da me iziritirao status Davora Bernardića objavljen na Facebooku 14. listopada, u kojem izražava podršku udruzi Harfa za izgradnju romskog centra u Travnom. Podsjećam da je Skupština Grada Zagreba prije sedam mjeseci izglasala Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Nacionalne strategije uključivanja Roma, čiji sam ja autor i u kojem je jedna od mjera upravo izgradnja kulturnog centra za Rome. Grad je već preuzeo tu obavezu i trebao bi je izvršiti, pa stoga Bernardićevo obećanje podrške Harfi za taj projekt upravo potvrđuje pokušaj kupnje romskih glasača', kazala je Ismailovski.

Tvrdi da je Bernardić ako je htio pomoći Romima, mogao nju staviti više na listu kad su bili izbori jer smatra da se svojim radom dokazala, ali da njemu to nije odgovaralo jer on voli 'podobne'.

'Na dan sastavljanja liste za Skupštinu, nazvao me oko 13 sati i rekao: 'Ne možeš biti na ulaznom mjestu, ne zaslužuješ, imaš sat vremena da nagovoriš Mirelu Holly da uđe na listu, a ti tek tada možeš biti njena zamjena. Javi mi želiš li biti na listi, jer imam puno kandidata koji su mi bitni.' Ja nisam odustala i samo zato sam na listi, htjela sam da njegovo 41 mjesto bude djelo koje govori više od riječi', zaključuje Ismailovski.

Prozvani Davor Bernardić najprije je zatražio da mu pošaljemo pitanja mailom, da bi se nakon nekog vremena predomislio i ustvrdio da 'pismo ne želi komentirati', uputivši nas na romsku zajednicu u Zagrebu da kaže što misli o Ismailovski.

Pismo Nure Ismailovski u cijelosti možete pročitati ovdje.