NE BI O PREMIJERU, ALI...

Bernardić: Plenković ima komplekse od Milanovića, glas za njega je glas za imovinski pokret

23.05.2020 u 19:11

Bionic
Reading

Iako je u subotu na predizbornom skupu u Dubrovniku rekao da više neće govoriti o premijeru Plenkoviću, predsjednik SDP-a Davor Bernardić već do navečer je promijenio ploču i ponovno žestoko napao Andreja Plenkovića i HDZ

Gostujući u Dnevniku N1 televizije, Bernardić je ustvrdio kako je prozivka da je glas za Miroslava Škoru glas za SDP 'Plenkovićeva i HDZ-ova taktika u očaju i panici od gubitka izbora'.

Kad je riječ o premijerovoj službenoj potvrdi da će se HDZ zalagati za zabranu rada nedjeljom, Bernardić tvrdi da je riječ o dodvoravanju desnim glasačima.

'Plenković je u svojim izjavama neodlučan, kontradiktoran, pa tako čujemo da će se ukinuti zabrana rada nedjeljom, a on je osobno za zabranu rada nedjeljom, opet se ne može odlučiti. Ovo je njegov pokušaj da vrati dio desnih birača koje mu je oteo Domovinski pokret. Jasno je da je glas za Škoru je glas za Domovinski pokret, a glas za Plenkovića je glas za Imovinski pokret i korupciju koju smo mogli gledati u četiri godine', rekao je Bernardić.

  • +9
Dubrovnik: Konferencija za medije RESTART koalicije Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bernardić je tijekom razgovora više puta ponovio da će zbog politike aktualne vlade 15. lipnja hrvatski proračun biti ispražnjen, a dvaput je istaknuo i kako Plenković ima komplekse od Milanovića, zbog čega ga i tako često spominje.

Šef SDP-a ponovio je i nekoliko programskih najava: smanjenje ministarstava za pola, nakon čega slijedi novi teritorijalni preustroj, tu je i Zakon o obnovi grada Zagreba, mjere za očuvanje radnih mjesta te potpora poduzetnicima.

Upitan hoće li, pobijedi li na izborima, njegova vlada zabraniti pozdrav Za dom spremni, izbjegao je direktan odgovor, no prokomentirao je kako takvom znakovlju nije mjesto u javnom prostoru.

Na pitanje je li mu žao vezano za izjavu oko predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića Bernardić kaže: 'U zemlji u kojoj predsjednik Sabora zastupnike naziva smećem, šibicarima, imate predsjednika Vlade koji se želi fizički obračunati sa zastupnicima ne znam tko je taj koji ima moralni metar da prosudi što je prihvatljivo u javnom prostoru, kada ste u politici morate biti spremni na udarce, kao što ih primam ja, to trebaju i drugi, inače se ne bavite tim poslom. Trenutkom najave tužbe se cijela priča preselila iz javnog u pravni prostor i više na to nemam nikakav komentar.'