razgovara se s oporbenim strankama

Bernardić o HNS-u: Koalicije sa strankom koja je izdala svoje birače - nema!

15.07.2019 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon što je SDP pokrenuo opoziv troje ministara Plenkovićeve vlade, njenu rekonstrukciju za N1 komentirao je šef oporbe Davor Bernardić

Ako se pita Bernardića, jedina moguća rekonstrukcija Vlade su novi izbori te je gostujući na N1 još jednom pozvao Plenkovića da ih raspiše.

Komentirao je i izjave međimurskog župana, HNS-ovog Matije Posavca koji je kazao da se HNS mora ispričati zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om. 'HNS je izdao svoje birače i otrčao u Vladu zbog svojih osobnih interesa. Meni je pravo pitanje - što je Matija Posavec tom izjavom htio poručiti. Zašto nije izašao iz HNS-a?' rekao je Bernardić.

Osvrnuo se i na mogućnost suradnje HNS-a i SDP-a. 'Pretpostavka da bi SDP sjeo s HNS-om podrazumijeva da HNS mora promijeniti kompletno vodstvo i napustiti Vladu. To konkretno znači da koalicije sa strankom koja je izdala svoje birače - nema!' kazao je.

Osvrnuo se i na HSS, s kojima su, kaže, najviše odmakli u razgovorima o daljnjoj suradnji. 'HSS je stranka koja je promijenila svoj put iz klijentelističke stranke, koja je bila servis Vladi, izabrala je samostalan put, ustala snažno u borbi protiv vladajuće koalicije i svih pojava koje je obilježavaju, a zajednički nazivnik im je korupcija. S HSS-om intenzivno razgovaramo. Surađivali smo u sklopu lokalnih izbora, a vjerujemo da će se suradnja potvrditi i kroz nadolazeće predsjedničke izbore', rekao je Bernardić, dodavši da se razgovara i s HSU-om, ali i da će razgovarati s Amsterdamskom koalicijom.

  • +51
Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Bernardić je prokomentirao i mogućnost povratka Milanke Opačić u SDP. 'To sam vidio u medijima. Oni koji su izdali svoje birače, SDP nema što s njima', poručio je Bernardić.