NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Bernardić mora platiti Ramljaku 75 tisuća kuna, nije došao na izricanje presude. Je li razlog - puknuta guma?

03.04.2019 u 14:40

Bionic
Reading

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu u slučaju tužbe Ante Ramljaka, bivšega povjerenika za Agrokor, protiv Davora Bernardića, šefa SDP-a. Sud je odlučio da je Bernardić kriv za ono za što ga tereti Ramljak te mu mora isplatiti 75 tisuća kuna plus sudske troškove

Ni Bernardić ni Ramljak nisu se pojavili na izricanju presude, a Ramljak je podnio tužbu jer ga je 'Bernardić kao vođa najveće opozicijske stranke, pretendent na vlast u Republici Hrvatskoj, kvalificirao i prozivao kao veleizdajnika, kao čovjeka koji je član neke ortačke skupine što se udružila da izvlači novac iz Agrokora.

Uz tužbu, podnio je odštetni zahtjev od 150.000 kuna, od čega mu je sud dosudio pola.

Nekako u isto vrijeme dok je izricana presuda Bernardić se našao na autocesti, na kojoj mu je pukla guma. Time da zna sam, bez pomoći majstora, promijeniti gumu pohvalio se na Instagramu.

Je li puknuta guma razlog za nedolazak na izricanje presude, na koje nije ni morao doći, nije poznato, ali kao činjenica ostaje to da se uz gumu Bernardiću naglo 'izdušio' i novčanik.

Bernardić je presudu komentirao na Facebooku, najavivši nastavak pravne bitke.

'Zaista je nevjerojatno i porazno da nakon cijele afere Borg, nakon raspodjele plijena od 500 milijuna kuna, nakon trgovanja povlaštenim informacijama - nitko od sudionika afere ne odgovara, nego sam ja, koji sam na to upozoravao, nepravomoćno proglašen krivim.

Poruka koju naše institucije šalju građanima i dalje je ta da se u ovoj državi ne odgovara kada napraviš milijunsku štetu, samo kada na to upozoriš.

To je i ključni razlog iseljavanja - nepovjerenje u institucije. Naši građani odlaze u zemlje u kojima funkcionira pravna država, a Vlada sa svim svojim aferama i uzurpiranjem institucija im svaki dan daje povoda za to. Neću odustati od istine. Pravna bitka ide dalje', napisao je Bernardić.