PRIKUPLJANJE POTPISA

Bernardić, Maras, Mrsić i Nesvanulica u borbi za SDP Zagreb

16.09.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Osim dosadašnjeg predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Davora Bernardića, koji je izrazio namjeru da se ponovno kandidira za tu dužnost, na privremenoj listi su i tri njegova protukandidata - Gordan Maras, Mirando Mrsić i Rade Nesvanulica koji od danas počinju prikupljati potpise članova GO SDP-a kako bi njihova kandidatura postala pravovaljana

Na privremenoj listi za kandidaturu za potpredsjednike su Dijana Bezjak, Zvane Brumnić, Ivo Jelušić, Aleksandra Kolarić, Saša Molan, Vesna Nađ, Draženko Pandek, Tin Pažur, Mario Pilaš, Igor Rađenović i Gordana Sobol.

Potpisi će se prikupljati do 5. listopada, a prema internim stranačkim pravilima, da bi kandidatura bila valjana treba skupiti određeni broj potpisa - za predsjednika Gradske organizacije SDP-a najmanje 5 posto od ukupnog broja članova na području Grada, za potpredsjednika najmanje 3 posto od ukupnog broja članova, za člana Predsjedništva najmanje 2 posto od ukupnog broja članova, a za člana Gradskog odbora najmanje 1 posto od ukupnog broja članova na području Grada ili 10 posto od broja članova na području općine ili gradske četvrti iz koje dolazi kandidat.

Promidžba za kandidate trajat će od 7. do 19. listopada, a potom će se 20. listopada održati neposredni izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreba. Mogući drugi krug bit će tjedana dana kasnije, 27. listopada.

Potpredsjednici, Predsjedništvo i Gradski odbor birat će se na Konvenciji GO SDP-a Zagreba koja je zakazana za 23. studenog.