SMS TRAKAVICA

Bernardić: HDZ ide iz afere u aferu, želimo istragu do kraja

27.09.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, u središnjici je stranke predstavio SDP-ov plan za rast plaća u Hrvatskoj, a tom se prilikom dotaknuo i afere SMS

'HDZ ide iz afere u aferu, očita je povezanost s obavještajnim i paraobavještajnim strukturama. SDP inzistira da istraga u slučaju afere ide do kraja, kao o što inizistiramo da istraga u slučaju afera Hotmail i Borg također ide do kraja, a podsjećamo i da još nije razjašnjena uloga SOA-e u aferi Borg', rekao je Bernardić komentirajući aferu SMS, prenosi N1.

Dotaknuo se i SDP-ova prijedloga za smanjenje PDV-a na košaricu proizvoda koji se dominantno proizvode u Hrvatskoj.

'Tada su nas ismijavali, a sad se PDV smanjuje na proizvode koji su dominantno uvozni i time se pogoduje uvoznim lobijima i krupnom kapitalu. Kad povrh toga premijer Plenković izjavi da investitori trebaju doći u Hrvatsku zato što je ovdje jeftina radna snaga i ima prijedlog porezne reforme u kojoj rastu primanja najbogatijih, postavlja se pitanje pogoduje li on time krupnom kapitalu', rekao je Bernardić i dodao da će pokušaj mirovinske reforme omogućiti da ljudi žive još teže u Hrvatskoj po principu radi više - primaj manje.

  • +8
Davor Bernardić o aktualnoj političkoj situaciji Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic