KRIZA U AGROKORU

Bernardić: Dalić je nervozna jer će odgovarati pred DORH-om

15.10.2017 u 17:46

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji će tražiti opozov ministra financija Zdravka Marića i ministrice gospodarstva Martine Dalić, rekao je u intervjuu za Večernji list da su njih dvoje najslabije karike u Vladi premijera Plenkovića.

Njihova upletenost u sumnjive poslove oko Agrokora i Ine više nikome nije upitna, a Plenković je sve znao, rekao je Bernardić koji za Dalić napominje da je nervozna jer će odgovarati pred DORH-om i Povjerenstvom za Agrokor.

Zdravka Marića oporba već dulje vrijeme proziva zbog njegovog poslovnom angažmana u Agrokoru prije nego je posao ministar financija. Opći je stav da je Marić znao za probleme u kojima se nalazio koncern i kao takav nalazi se, najmanje, u sukobu interesa.

S druge strane potpredsjednica Vlade i minstrica gospodarstva Martina Dalić u posljednje vrijeme proziva SDP da je stavovima koje iznosi u javnosti zauzeo stranu vlasnika Agrokora Ivice Todorića. SDP Dalić spočitava sukob interesa u Ini jer u upavi te naftne kompanije radni ministričin suprug. Pošto se Dalić smatra glavnom autoricom zakona lex Agrokor u slučaju da se dugovi posrnulog koncerna preliju na državu aktualna ministrica gospodarstva mogla bi se naći u nezgodnoj situaciji, kako što joj predviđa  Bernardić